Thursday, August 15, 2013

2013 - Our Joyful Eid

Assalamualaikum

Baru nak upload gambar kat blog. Pemalas kata kan. Cuti raya rabu lepas sampai kelmarin. Hari ni baru naik kerja. Tak lemau sangat la masuk kerja tu sebab banyak kerja menanti. Kang lemau, tak buat-buat kerja aku, aku yg lemau balik. Dah siap kerja, ni baru boleh upload. kihkihkihkih

Raya pertama ada kat Melaka. Raya kedua seawal pagi dah cau balik Terengganu tercinta. Gerak dalam pukul 8 pagi macam tu. Sampai kampung 6.30 petang

So ni random pic raya pertama. Jemputlah menjamu mata
Tema raya tahun ni, lelaki maroon, wanita pink !




 baba and mama. mama tu pantang je hala kamera. terussssssssss



the sulong. tak ramping pun. kahhhhhhhhhhhh




the angah




the bujang




 the third and the bongshu



kamarudin's behalf. biasa la dalam apa jua gambar, yang sulong paling over




sampul raya aku tahun ni tema upin ipin. dah tu je paling banyak sampul aku dapat. hong leong bank bagi kat offiice punya berlambak




kamarudin's clan



fokus yang sulong 1




fokus yang sulong 2




fokus yang sulong 3. over. sendiri tengok sendiri menyampah. belum orang lain. hahaha sila tekan pangkah




kamarudin and his girls



kamarudin and his anak bujang



mak aku memang drama. motif cium bebunga ??



dah apa motif aku tertonggek kat situ. lantak. tersepit, tak muat kahhhhhhhhh



kamarudin and his sulong




sulang si muka mangkuk dan adik-adiknya



tahun ni tak amik gambar foods secara fokus. ntah lupa kot hahaha. menu raya adalah as usual. kari itik, rendang ayam kampung pedas meletup mak aku buat. mana tak pedas, semangkuk tau fu fah tu cili padi dia letak. nasib baik semua jenis perut dengan lidah tahan pedas. pastu ada sup tulang. serunding kelapa ikan. kuah kacang daging. ketupat. lemang.




sup tulang mama. hoih sedap. tambah lelemak aku raya ni




one and only kek raya yang buat. mula nak buat 2. sekali malas. haha. tak jadi. butter choc marble cake. resepi tak ingat. tapi aku guna resepi basic butter cake je. asingkan sket untuk choc




rumah raya. nothing new. langsir tahun lepas. perabot yang sama. 




barisan kuih dan biskut raya

so okey to be cont dengan episod balik kampung


lets klik !!

17 comments:

alin said...

lepas gambar suka suka pastu ada gambar makanan. okey, dah mula rasa lapar. (--")


selamat hari raya.. :)

syifa said...

Happy family. Btw Selamat Hri Ryaa^^

wahida said...

lawak okeh gambar ko tersepit tu nok...kahkah...lagi satu lawak ah mak ko cium bunga tu...so sporting okey....


aku hujung minggu ni nak buat sup tulang...sbb mak aku nak tido rumah aku...yeayyyyy!!

LYAfrina said...

salam aidilfitri lya..
maaf zahir & batin

tema maroon ye...
meriah sgt..suka pic free style tu.. sungguh sporting belaka

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

wahhhh seronoknyerr tgk...satu family...tersangat laa ceria... mesti riuh nie...

Cinta Cinta said...

adoilah... boleh lak ada gambar tak muat ye.. sampai tersepit.. tapi apa pun.. tetap buat akak tergelak besar..

Mysara Ab Rahman said...

sporting je masing2..jauh nyer ke terengganu!

Dr Singa said...

okk..okkkk...
ahkak fokus kat yang sulong le niiihhh...

Knor said...

mesti lps solat sunat raya..pakat2 bergambarkan..kita sama je...

bujang sorang je ye..untunglah..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

bestnyerrrr bergambar raya... semua sporting.. meriah tul kuih raya tu... penuh meja..

fairus said...

SEMOGA KEKAL BAHAGIAN DENGAN ADIK BERADIK DAN AYAH IBU TERCINTA..

fairus said...

SEMOGA KEKAL BAHAGIAN DENGAN ADIK BERADIK DAN AYAH IBU TERCINTA..

Kakzakie said...

Ada dua ciri persamaan tau dgn Raya kakak. Warna baju angah sama betul warna baju kakak sekeluarga. Keduanya dulang rotan isi bekas kuih kita sama hihi...

JuadahMalaysia said...

Meriahnya. Selamat hari raya lya colour.
Sya raya kat kampung tok. serba serbi peralatan tak cukup. apa2pun kita semua bergumbira.

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

kemain meriah gambar hari raya...happi sangat...bestkan dapat beraya bersama famili ramai2 nak2 pakai baju sedondon...cantik...
tambah ader hidangan sedap pulak memang la menyelerakan ...terliur nengok sup tulang tu sedapnya...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Meriahnya raya ......selamat Hari Raya Aidilfitri maaf Zahir Batin :)

JunAina said...

Banyanya barisan biskut raya tu...meriah!