Saturday, August 3, 2013

Biskut Nestum Terbaikkkk

Assalamualaikum

Haih lemau betul lah sabtu kene keje ni. Nasib half day je. Dah lah mengantuk + sakit kepala. Semalam buat 1 jenis kuih lagi. Tidur ada lah dalam pukul 3.30am gitu. Pukul 5am bangun sahur. Nasi goreng dah masak earlier masa tengah tunggu biskut bakar. So bangun makan je. 5.15am sambung tidur terus. Lantak lah nasi turun ke tak turun kat perut.Terus bantai tidur sampai 7am. haaaaaaaaaaaa sekarang ni aku sakit kepala. Syabas !

So this is my third biskut raya. Biskut Nestum Terbaikkkk namanya. Resepi salin kat blog Mak Lang Azie
Sila klik yang aku bold tu untuk refer resepi. Serius biskut ni memang sedap. Aku tak guna tepung gandum. Guna tepung red rose. Biasa buat biskut memang guna red rose pon. Resepi asal guna kismis. Aku tak suka so ganti choc chips. Pastu tambah 1 sudu kecil serbuk koko. Just nak bagi rasa koko sket. Lepas bakar tu, tunggu sejuk, ngapp 1. Memang terbaik. Rangup gitu










Selamat mencuba !


  • Balik kerja kang nak p basuh kereta. Nak raya kata kannn. Nak basuh sendiri adalah malas.
  • Lepas tu nak pergi kedai bahan bakery. Nak beli barang lagi sket
  • Hari ni berbuka kat luar whole family. Tempat tak decide lagi wuwuwuuwu
  • Lepas berbuka, nak pergi shopping. Aku tak shopping apa lagi ni !
  • Baju raya baru ada sehelai je. Kurung. Tema tahun ni PINK !
  • Malam kang sambung biskut raya lagi. Semperit dahlia coklat dengan biskut telur rebus. InsyaAllah tengok daya tahan body dulu macam mana.

Okebai.



lets klik !!

9 comments:

Kakzakie said...

Betul-betul nak aya ni Lya. Banyak betul biskut Lya nak buat... biskut telur rebus tu kakak tak pernah buat tau..

Knor said...

nak sikit...knor dah tak berdaya nak bt kuih raya ni...

AHMAD AFIQ said...

open the door ada x. nak datang makan kueh raya

fairus said...

SEDAP KE? SAYA TAK MAKAN NESTUM PLAK..

deno said...

emm... deno suka biskut nestum!

Amalina Hussain said...

nampak sedap..rasanya pasti sedap jugak..hihi..rajin awak buat biskut raya..selamat hari raya! ;)

Cik Chokie said...

Perghhh first time singgah blog ni dah terliurkan, dengah kuih rayanya, makanan berbukanya.

Ehh kuih telur rebus tu macam mana ? Cuba kongsikan sikit kat kami ^_^ Macam menarik je

lieyalatif said...

nampak sedap n crunchy nieh...

**selamat hari raye aidilfitri...mohon ampun maaf zahir dan batin...moga2 kite mendapat keberkatan di syawal yg mulia .....

hati2 pulang ke kg yeak...

Qashmere said...

Tengok pon sedappppp