Thursday, August 1, 2013

Misi Bubur Lambuk

Assalamualaikum

Ahad lepas menggodek bubur lambuk seperiuk beso. Itu pon dah lambat menggodek. Katanya sabtu malam tu buat biskut raya all out sampai subuh, pukul 7 baru tido. Pukul 11 bangun. Meneneng kepala. Terus p dapur siapkan bahan bubur lambuk. Kopek udang, potong daging, bersihkan ayam, potong carrot, daun bawang, daun sup, cili, bawang merah/putih, halia. Mama prepare rempah tumisan. Masak anak beranak je ni.Masak kat belakang rumah




si mengantok menggodek bubur lambuk. nasib tak tersembam tepi periuk. sia-sia beraya dengan parut nanti




nasib baik adik aku ada yang "cuti" puasa. so ada wakil nak rasa. kalau tak, tawakal la masak. masin ke tawar ke kurang apa ke kan




dah siap pack nak bagi jiran-jiran dengan saudara mara yang dekat. Pukul 3.30pm keluar hantar rumah jiran dengan saudara. Alhamdulillah memanjangkan rezeki yang ada bulan ramadhon ni. Sama-sama dapat merasa



lets klik !!

13 comments:

redza said...

alhamdulillah..ada rezeki lebih dikongsi bersama

Zul Fattah said...

Pergh bnyaknya.. kat tmpat sy.. bubur lambuk kurang smbutan.. mereka lebih suka kuih muih je..

Cinta Cinta said...

alhamdulillah.... panjang rezki yang dibawa tu...

Mysara Ab Rahman said...

byknyer...bulan puasa ni mmg sinonim ngn bubur lambuk

Qashmere said...

Alhamdulillah..rajin buat bubur lambuk sebesor periuk ni. Semoga dapat rahmat dari Allah

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

wah..untung la sape jadik jiran kalau gini..hiihi

Kakzakie said...

Masya-Allah... besarnya ganjaran Lya. Setiap sesudu yg masuk mulut siapa juga yg dpt ada ganjaran pada yg mengusahakan ianya jadi bubur yg sedap itu. Alhamdulillah....

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

alhamdulillah berkongsi rezeki dengan jiran tetangga.. mudah2an diberkati sentiasa...
dah siap ye projek kukis? rajin tul lya yekk... akak kuih tunjuk2 je kot tahun ni.. haha..

eelobor said...

kalau kita berjiran kan best.... hehehe, dapat gak merasa

fairus said...

ESOK KITORANG BUAT BUBUR LAMBUK DAN KHATAM AL-QURAN DI HANG TUAH CENTER, KAMPUNG DUYONG.. :)

Wak Gelas™ said...

rajinnyer buat bubur lambuk gituu..,eHHHee

Dr Singa said...

alhamdulillah..
banyak pahala korang sekeluarga dek..

Knor said...

kalau aka berjiran..mesti dpt juga kan...panjang2kan rezeki syukur..