Tuesday, August 20, 2013

Raya Ketiga di Marang & Manir, Terengganu

Assalamualaikum

Sambung entry beraya kat kampung hari tu
Masa raya ketiga, yang paginya pergi nikah cousin kat Marang tu, ni petangnya pergi beraya. Beraya rumah cu, adik mama dekat Rhu Rendang, Marang

Ingat lagi last year beraya rumah cu, aku tak dapat makan sebab sakit perut,akibat minum ayaq gas. So masa sampai tu, tahan bau je. wuhuhuhuhu
Tapi balik kali ni, harus makan ! woih tak tahan cu dah la pandai masak



tuan dan puan besar tak kasi can duduk kat meja makan terus




tuan dan puan besar




cu masak kari ayam kampung, sayur goreng, ikan kerisi kot goreng, dengan ayam kampung goreng. cu kata ayam kampung tu ayam dara. woih sedap max !



mak lang, nonot, mak andak and adik bongshu


Then malamnya, lepas Maghrib tu, gerak pergi Manir, rumah cik enom, mama punya sepupu


woih tembun kau dah kenapa??




masa on the way nak p Manir, lalu depan Desa Murni ni. Baru bukak ke apa ni. Sebab tak pernah nampak pun. Ekeleh ko balik setahun sekali mana nak nampaknya. kahhhhhhhhhh. Esoknya singgah Desa Murni haha. Nanti aku up entry jugak




adik bujang and handphone cannot be separated



kuih raya sedap-sedap. pastu ada blueberry muffin. licin hoih. naga btol hahaha





baba dan cik ali. ni kalau dah sembang, apa pon tak bleh. tak habis sembang politik letteww




kat rumah sepupu mama, dia jamu nasi kuning, gulai ikan aye sedap sangat, kari ayam, rendang daging, karipap panas-panas



apehal adik aku dah macam aserehe dapat makan tu





mak aih selambak minah ni kat hujung meja



ni adalah ketupat palas yang di goreng. sedap max ! tak berminyak langsung. elok je garing. nyam !!



grup menyembang. baba, mama, cik enom dan cik ali. yang anak2 dan lain2 grup makan hahaha



adik aku ni datangkan la perangai pelik tu kang. behave ok rumah orang ni



yang behave sket dok main henponnnn manjang




amik gambar kenangan. jumpa pun setahun sekali harus la ada kenangan kan




mau pulang sudah.

to be cont. dengan lain-lain entry


lets klik !!

11 comments:

NM02 said...

syoknye beraya ye... makan pon sodap2

fairus said...

LAMA TAK KE TERENGGANU..

redza said...

pergh! ayam kampung goreng...sedap weh!!

Knor said...

terliur akak..puasa pulak ni...lya...ooo..lya..

Qashmere said...

bestnya nmakan2

Qashmere said...

bestnya nmakan2

Qashmere said...

gannu memang best..makannan semua sedap2

Kakzakie said...

Kakak tahu di sana memang makanannya sedap-sedap. Tengoklah meja penuh dgn makanan bestnya Lya... puas makan kalau macam ini mana nak pilih dulu pun tak tahu kan:)

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

rindu gulai ikan aye nasi dagang la... lama tak beraya kat ganu...

Dr Singa said...

catatan kerja harian tu untuk siapa..?
:)

Cinta Cinta said...

meriahnye raya.. ditambah makanan yang sodap... ketupat palas goreng tu memikat..