Tuesday, October 8, 2013

birthday dinner treat at Mukmin Jaya Seafood Restaurant

Assalamualaikum

Ahad lepas baba belanja dinner untuk birthday iols itu. Sebab lewatkan sehari, sebab tunggu adik bujang balik dia dah start cuti sem. So ahad tu dia sampai around 8.30pm kot. Terus shoot pergi kedai makan. Favs iols dah tentu chinese foods ! 

Aku sangat suka makanan chinese. Dulu payah nak dapat chinese foods ni. Since dah kerja dengan bos ca ya nun alip yang pemurah belanja staff nya menambah lelemak, selalu je dapat makan chinese foods yang sedap tapi kat hotel lah pulok. Nama diri sendiri nak p makan kat hotel tiba2 memang tak la. Harus lah mengharap bos belanja hahahaha



shark fin soup ultimate favs. tapi tak banyak pon shark fin nya. Tapi okey la tu kang banyak2 berapa banyak shark yang terkorban. Lagi pun bukan selalu makan ni. Setahun ada lah 2-3 kali je. Tolong jangan kondem saya makan shark fin soup huhuhuhu -_- But this one really nice owh !!



siakap sambal mukmin. pedas masam sedap huihhh. Ikan tu garing. Aku suka bedal dulu tang sayap ikan tu. Daebak !!!




lemon chicken pon sedap jugak




sup herba sayur dan bebola ikan. not bad. sedap jugak



ni baba punya favs. setiap kali datang sini mesti order. Bihun kantonis



kailan masak oyster



table for hungry people




favs !!tofu masak apa ntah




ni tambah kemudian sebab tiba2 tak cukup lemon chicken lesap awal hahahaha



ada jugak kek. aku dah cakap tak mau kek. tapi apa lah maknanya besday kalau takde kek kan. dalam pada tak nak tu aku bedal jugak hahahaha

Mukmin Jaya Seafood Restaurant
No. 35 & 37, Jalan Kristal 1,
Taman Limbongan Indah, 75200 Melaka.
Tel: 012-6242427


thanks familia !


lets klik !!

18 comments:

Dr Singa said...

aminn..

mukmin dah ekau...



wahahhaaa..

hepi birthday sekali lagi yang!!!

redza said...

burrpp!! kenyang..alhamdulillah

Kakzakie said...

Celebrate lagi! bestnya:)

Chicken lemon mesti sedap sangatlah sampai licin dulu.

Chot said...

Xmau kek.org membeli kita mkn ler. Kan2. Dap2 semua nmpk.. :)

wahida said...

aku pun suka chiense food nok, tapi jarang dpt mkn sbb tak byk kedai chinese food kat rawang ni...huhu...


sedapnya chicken lemon tu noks...

Knor said...

sedapnya..nak kata apa lagikan....akak suka kailan tu...aghh..

tengok pun sendawa dah..alhamdulillah

YanaUjang said...

hoh alamat penuh tu restoren tu yg mengancam tu..kahkah thx beb..ko klu cite psl mkn x sah buatkn air lioq aku meleleh..grrr!

YanaUjang said...

eh lupa nk wish..epy belated besday!

fairus said...

WOW.. MEWAH MAKANANNYA..

diana said...

awat tak nak kek??

heheh..rezeki jangan di tolak..:P

adrianna syaz said...

Selamat harijadi fazleyatul..sedap2 nya mkanan..kailan tu..nyum2...sya suka juga mkanan chinese..kt mlaka skrg dah byk restoran cin muslim kan..sya nmpk retoran ni la..kat limbongn..mesti cuba..

eira eixora said...

happy birthday. nampak menarik. saya jarang makan chinese food

m.u.l.a.n said...

woaahhhh... celebrate bday.. happy bday ya, moga dirahmati selalu.. eyyy, sedaaappp nya.. kami pon suka chinese food tp sini x de sebiji pon kedai chinese halal...

LYAfrina said...

happy belated birth lya ;-)

lya kurang suka dgn chinesse food..jarang sgt makan. tp nampak sedap2 ni

JuadahMalaysia said...

lemon chic nampak sangat menyelearakan ...

mie said...

bihun kantonis macam tu ye?
baru tau..
ehehehee

Pokok Manggis Depan Rumah said...

sedapnya, sambutan hari jadi yang berterusan..

JaSSNaNi said...

HEPI BELATED BESDAY lah yer.. hihihi, teliur sambil skroll makanan ni.. uwaaaaa nak gakkkkkkk