Tuesday, November 26, 2013

dedau

Assalamualaikum

Dedau.
Tau apa maksud dedau tu ? Kalau Melaka ni, dedau tu kiranya macam tak sedap badan la. Macam nak demam, macam seram sejuk nak demam gitu kan
Actually dari semalam lagi rasa ni. Semalam kat office dah bersin bagai. 
Malam tadi pas habis tengok Masterchef, minum panadol soluble, hah hambek sampai ke pagi tak sedar. Sedar-sedar jam 6.45am. Naseb baikkkkkkkkk tak lambat

Pagi ni plak sakit tekak betul. Perit je rasa. Hidung plak dah block sket. Badan pon rasa dedau je kan. Tapi rasa macam takde apa sangat. Malas nak amik mc. Okey je so pergi lah kerja macam biasa. Hopefully okey la ni. Malas aku nak p klinik amik mc bagai. Dok rumah pon nanti membuta je kan



breakfast nescafe dengan biskut je lah pagi ni




siap pergi beli 100plus haha. Yang tak sejuk takde. Beli je la yang sejuk. Dah tak sejuk baru minum. Air tu bekas je beso. 2liter. Biasanya isi tak full pon. Sebab dah dedau ni, kene la minum air lebih sket



beli Woods je la nak cover sakit tekak tu. kawan aku suruh beli Dequadin. tak suka dequadin tu pedas berangin btol. Strepsils pulak takde yang orange. So beli je lah Woods orange. Tiger balm nak gesek kat hidung. Biasa la aku kat office ni memang ratu minyak angin ratu tiger balm hahaha

Aircond kat office ni aku dah set 29c pon sejuk jugakkkkkkkkkk  -_-



lets klik !!

15 comments:

redza said...

semoga cepat sihat!

Knor said...

cpt baik ye..

tu nampak mukim sungai petai...daerah2 sana ke lya..mesti pokok petai byk tu...

gadisBunga™ said...

get well soon yang...

orang muor panggil dedor. hehehe.

fairus said...

DAH MUSIM ORANG SAKIT-SAKIT.. SEORANG STAF SAYA SAMPAI TAK KELUAU SUARA..

asyifa mustaffa said...

moga sihat cepat...duk dlm ekon tu..lg la rasa badan cam x best kan...bwak jln2 skit...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

alahaii.. kesian... moga tak jadi demamnya tu... biar demam terbantut & lya terus ceria2 je hari ni ye..

Dr Singa said...

dedau..
ha! keluau bunyi Melakanya..!!

Sungai Petai kat mana?

Kakzakie said...

Kesiannya adik kakak tak sihat ye.. jgn tenyeh banyak sangat balm nanti mengelupas pulak kulit tu..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

get well soon dear ...

eelobor said...

hehehe...baru pertama kali dengar. adakah memberi sama maksud dengan "lemau"

Azian Elias said...

ALLAH gives syifa to u dear..

YanaUjang said...

tic tac tu ko x ckp plak apa fungsinya ye?? LOL~ :p

adrianna syaz said...

Siannya leya..take care tau..smlm otw lik mlaka tu x online.hee..kek but jgk.,nnti update..

Leya..yep..boyfren..hehe..malu i..ngeh..ngeh..

Afasz said...

sempat balas kunjung sini..

awk dh sihat ker

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

smga cepat sihat yer...

selsema tu..elok cari buah yg ada vit c...