Wednesday, November 27, 2013

mengulau

Assalamualaikum


Boring ah. Batuk tak habis lagi ni. Selsema ada la sket. Pastu hujan plak tengah hari ni kan
Batuk aku ni, orang duduk depan nun boleh dengar. Tak cover line langsung hahaha
Dah la batuk, boleh bedal cekodok pisang plak kan pagi tadi. Takde kesan la ko telan strepsils 10 bijik pon kalo gitu gayanya

Eh budak SPM dah habis exam eh. Sebab office aku ni kan dekat highway limbongan ni. Punya ramaiiiiiiiiiiiiii mat motor budak pakai baju sekolah. Siap sorang ada tukang jaga jalan. Amboi banyak besau ko punya pangkat kan. Bising hoccay ! Pastu kat baju sekolah dah conteng-conteng. Tulis apa kebenda ntah. Malas layan. Ni dorang nak duk melepak kat tepi eye on lettew

Dah boring ni. Aku meleseh la kejap. Dok amik-amik gambo je. Merehatkan mata jap dari mengadap plan dan autocad ni. Pinau mato den



projek baru kat Taman Tasik Utama



hadap lama-lama boleh berpinau mata




meja yang langsung tak 5S. Huahuahua. Memang takde istilah 5S pon kat sini. Pandai-pandai kau manage sendiri tempat kau. Ni baru tempat aku. Belum tengok meja project manager aku. Boleh pening gak kalau nak cari barang atas meja dia




note pon tunggang terbalik. lantak. aku memang main tepek je. janji time nak cari ada di situ. kalau tak jumpa baru mengamuk. haha



meja perempuan serabut. oh ye. Sungai Petai tu salah satu tempat kat daerah alor gajah. tak tau la kenapa namanya begitu kan. mungkin suatu masa dulu kat situ ada sungai dan banyak petai. hahahaha suka-suka je kan




belakang saya. almari letak file dan plan approval yang lipat. plan construction gulung-gulung humban dalam kotak tu. . actually ada another file room yang menempatkan file-file yang berlambak dan plan-plan yang berlambak. yang mana urgent je letak sini. senang nak capai

dalam kotak-kotak tu ada kunci-kunci, ada brochure supplier la sample tiles yang kecik-kecik pon aku humban dalam tu. hahaha. main asal boleh je kan. menunjukkan betapa melesehnya aku ni, selipar pon main tunggang terbalik kat belakang tu hahaha



orang lain pon meleseh je hari ni. hujan semua takdak mood kan. mengantuk je
tepi tu, tabung 20sen. almaksudnya, sesiapa yang mencarut, sila bayar 20sen. hahahaha




kemain dok snap snap, padahal si cctv tu ada kat atas tu hahaha. cctv kitorang ni ada nama ok, kitorang bagi nama kinah. hahahaha. tapi tempat aku paling strategik la, belakang sekali




hujung tahun ni kan ramai yang p holiday, kat office aku ni ada sorang abang ni pergi Bandung. Ole-ole dia bagi Bagelen ni. Sodap gilo weyh. Ada lagi 1, almond kot. Pon sedap max ! Asal mak aku p Bandung hari tu dia tak p Kartika Sari. Ciss. Ada sape-sape nak p Bandung, nak order ni bleh? Hehehe

K sambung keje bye. Jangan nak mengulau lama sangat la !


lets klik !!

15 comments:

Cinta Cinta said...

akak pun baru lepas mengulau... ngantuk sangat ni..

Wak Gelas said...

cctv tuk sekodeng keje tuuu.,uHUuuu

Shark Kay said...

eh eh..
menarik sungguh tabung tu..
hehe..
tabung untk org mencarut ker tu..
haha.

Dr Singa said...

Aini mana yang perantin baru tu..
bukan Fazleyatul Aini kan?

redza said...

cctv nama kinah haha

Acik Erna said...

SPM belum semuanya habis Aini..anak acik ada lagi 3 hari baru habis..

asyifa mustaffa said...

Amboi...opis ada cctv...kemain...sape pantau tu...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Dear Aini,
selamat Pengantin baru? Confused Iolsss...huhuhu

Knor said...

oh gitu ceritanya..ingatkan kebun dik lya...heheh

cctv tu mngendap lya update n3...

eelobor said...

saya terer bab mengulau.... hihihi

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

wahhhh tengok bukan main bersepah meja tu.... itu baru betol bz kan..kan..kan...

Kakzakie said...

Apasal bos nak pasang cctv? ini mesti kes ada yg suka megulaulah ni...

fairus said...

SIAP ADA CCTV.. NAK MENGULAU PUN SUSAH.. HAHAHA

YanaUjang said...

eh aku pi bandung pn x pi kartika sari..hehh nk kena pi lg sekali la maknanya nihh..hekhek bosau opis ko..ada jwtn kosong?? eh! :p

adrianna syaz said...

Semat meja anda.hehe..tabung 20 sen tu menarik perhatian..ingt kut 20 sen msuk tndas.hehe