Monday, December 16, 2013

apa lagi kan, random laaaa

Assalamualaikum

Macam tak biasa kan. Agak-agaknya banyak benda nak cerita, lump sum kan je dalam 1 entry.
Nak update lain, takut lupa la apa la. Vitamin M pon boleh tahan laju je sekarang ni

Sabtu pergi wedding kawan sekelas masa sekolah menengah
kat masjid tanah je. pergi bertiga. tapi 1 haram takde gambar kitorang. punya pemalas. dok melepek dalam rumah pengantin, sebab best ada aircond. luar panas boleh tahan woih




lauk orang kahwin biasa lah. nasi minyak, ayam masak merah, rendang daging. dan seketol carrot kuah dalca hehe. rendang tu podeh gilosss




kan pergi sekali dengan ayu, bff aku tu. dia baru ambil kad kahwin dia. so merasa ahkak orang pertama dapat k. dengan kad tak lipat lagi hahaha. sila lipat sendiri. 





dais yang woahhh simple tapi cantik. macam arabian style kot ni. suka la. simple je




kawan iols tu. dia ni masa sekolah rock sket. tak sangka dah kahwin. akak jugakkkk belum  -_-




suami beliau




tahniah uolssss




ahad breakfast nasi dagang mak lang yang masak




business kecil-kecilan adik aku si doktor yang belum dapat posting tu. katanya dapat tau posting march tahun depan ok. punya lama. sementara tu, marilah generate income, dari ko duduk rumah tengok korean drama je kan lol. 




kacang sambal. semalam buat sekaligus 3 guni kacang tu. woihh aku tengok 5 dulang ni pon pening. memang sasa la lengan aku nak mempacking tu kanggg




aku tukang tekan tu. yang nak kasi melekat plastik tu. apa ke nama ntah. malas plak nak google. hahaha. banyak nak mampuih ok. semalam kira-kira semua ada 450 peket ok. nangis bila mengenangkan aku berjaya menyiapkannya. sebab biasanya buat tak sampai 100 peket aku punya menguap, boleh masuk bola ping pong la dalam mulut kan



ye gitu. dah siap. total 15 beg. each bag ada 30 peket. huarghhh lengan akak sasa *sambal tekan-tekat muscle* hahahaha. dan kitorang jual sangat murah ok. tolak dekat orang yang amik tu 40sen je. orang tu jual 50 sen. 




malamnya melayan si adik aku ni yang kefingin nak makan tosai la pulok. so pergi kat mamak kat sungai udang.tak sedap ah tosai dia. tak garing. aku makan roti tolo la apa lagik



sabtu kan aku cuti. naik hari ni, dah macam ni lobby office aku ni. dah macam supermarket plak. semangat perayaan 1 malaysia btol uolss ni kan. blom view dari depan. siap ada replika hadiah kat depan office. semangat sangatttt



mempulun siapkan semua kerja sebelum cuti panjang tapi masih sempat update blog. baru boleh digelar blogger tegar sangatttt. tiba-tiba ada pattern baju hahaha. kantoi. tu lakaran baju konon nak buat untuk dinner. gila tema dinner weols, "Retro Style Dress Up from 20's to 80's". Retro la sangattttttttt



lets klik !!

14 comments:

Dr Singa said...

biar dia lepak betul-betul.. dah kerja karang.. memang tak sempat nak cuti lahhh..

retro..?
henbeg retro dah ada?

KakNi Sihat Cantik said...

seriously, sweet sgt backdrop pelamin tu... soft green and pink...

n@D3iR@H said...

sape kawen tu, bdk sgb ker..? kwn baik akk husband die arkitek kt faithview tu, ahmad ridzuan. awk kenal..?

Knor said...

Tahniah bt pengantin..tggu lya ajelh lgi...kut2 sangkut abe steward msa fly nti..

adrianna syaz said...

Cantik pelamin...nk cmtu jugak..bley..banyak tu kacang tu..mmg gigih ni leya :)

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

hebatnyer goreng kacang sebanyak tu...

Acik Erna said...

Assalam Aini.kacang sambal?..banyak betul kan..makan macam tu je ye..mesti sedap tu..acik ni memang suka semua jenis kekacang..

fairus said...

SO, ADIK AWAK BUAT APE SEKARANG? BILA BOLEH START BEKERJA DI HOSPITAL?

wahida said...

selamat pengantin baru buat kedua mempelai...insyaAllah, lepas ni turn ko pulak...

wah, business pulak si doktor tu ye...mudah2an maju jaya...amin...

- said...

wahhhhhh cantik sangat pelamin tu.... terberkenan laa plak...

Roha said...

hai lya..random but tersusun..
owesome lah pelamin tu,soft colour full..
haa ada kacang sambal gorenglah..favourite anak akak tuu..hari2 beli kat kantin sekolah hehe..

oya said...

insyaAllah nnt turn awak plak..

Afasz said...

cantik nye pelamin diaaaaaaaaaaaaaa

suka !

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

pelamin arabian tu nice ...simple dan menarik!