Tuesday, December 31, 2013

Hokkaido Trip (Day 2) - Mount Usuzan and Lake Toya

Assalamualaikum

Sambung lagi. Still hari yang kedua di Hokkaido. Previous kan pergi Hell Valley dengan Bear Ranch kan, lepas pergi tengok si beruang tu, terus naik rope way, menuju ke atas Mount Usuzan. Stesen nak naik ropeway tu sebelah Bear Ranch je. 

Minta maaf la kalau muak sangat asek tengok pic aku je kan. Huhuhu
Gambar memang berlambak. Sebab last day kat sana, memory card aku terus full -_-
Total gambar ada 2000++. Gambar pengantin pon tak banyak cenggini


  • Mount Usuzan




ni depan Bear Ranch, tunggu nak pergi stesen rope way. cantik kan belakang tu. tu active volcano. kata tour guide, tu antara youngest active volcano yang ada kat Japan/Hokkaido




cantik ! aku suka volcano ni. berasap-asap lagi




volcano lagi hihi



stesen rope way hujung tu. Mt Usuzan tu yang memutih kat atas tu



Usuzan Rope Way



dalam rope way





dah sampai atas. apa lagi pandai-pandai cari port feeling modelsss



subhanallah cantik sangat kan. macam lukisan aku rasa. kat atas mount ni sejuk gila




macam lukisan betul kat belakang tu




volcano dari atas Mt Usuzan




minah gedsss



minah gedssss lagi



Lake Toya dari atas Mt Usuzan. Pasni p Lake Toya pulak



kat sana aku pakai sport shoe je. tak kuasa nak ber boot la apa la. macam mama clause je ghupe aku nanti



W.C tu apa? water closet kot hahaha




pokok bersalji



bos-bos dan anak beranak. anak-anak bos syok dok main slide tu. kalau aku la main, mau retak 8 papan slide tu kan



ni entrance Mt Usuzan




dengan snow. kalau letak sirap, kacang, jagung, susu, dah boleh ngapp terus haha




kita jakun. tak pernah jumpa snow. first time kau



kalau tak silap masa kat atas ni suhu 1c kot



licin



turun dari Mt Usuzan, terus lunch kat restoran bawah tu. masa kat sana, makanan untuk Muslim diorang separate kan 1 table yang lain. So tak campur dengan non-Muslim. Boleh makan



tempura. sedap. panas lagi. ada udang,terung,bell pepper dengan mushroom




ayam



tempura tauhu




yang paling best. kat sana sup sedap-sedap. ni sup apa ntah. macam sup tawar-tawar. dalam tu ada mushroom, sayur-sayur, dengan udon.



nasi jepun. dengan salmon flakes


  • Lake Toya - volcanic caldera lake


Lepas dah lunch tu, terus ke Lake Toya. Lake Toya ni ada la sejarah dia. Pasal kekasih-kekasih la. Tasik ni never freezes, even time winter pun. 

Suasana memang sejuk la. Dah kata time winter. Sejuk berangin plak tu. Keras je muka. Sentiasa la pakai lipbalm kat sana. Takut bibir kering menggelupas je



Toyako Lake



tasik dia memang cantik. rasa nak celup jari dalam air, nak rasa betapa sejuk lake tu. tapi takut jari kejung je kang. huhu. simpan-simpan sket jakuns tu



akak gedss di sisi lake toya 





cantik. bukan akak gedss ni. view la. hihi



dengan tour guide team kitorang. nama dia Kenro. best. sporting dan lawak habis, dia orang Malaysia. tapi pandai cakap Japan. sedap je dengar dia dok moshi moshi bla2




us at Lake Toya




breathtaking 




depan lake ada banyak pokok ni. geram cantik plak tu





aku asek la tutup muka. sejuk tak tahan hoih




us and my daddy. haha. baju kuning tu project manager aku. kat office masing-masing ada daddy k. ni daddy I la. wakakakaka. daddy sangatttt


to be continued .....  Rusutsu Ski Resort


lets klik !!

21 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

waarrrrgghhhhhhhhh...arrrrrrrrr...subhanallah..cantik la pemandangan kat sana tu ...series jelesss..hahahha :)

izahdaut said...

bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...haa bnyk aa tu kn.hihi

Fazleyatul Aini said...

memang cantik =)

Fazleyatul Aini said...

hehehe banyak2

YanaUjang said...

masyaAllah...mmg cantik gila weii...oke nak masuk dlm wishlist company trip next year...ajak bos pi sini...muahaha~

- said...

cantik sungguh pemandangannya....

Fazleyatul Aini said...

ajak jgn tak ajak. bila lagi nak pow bos hahaha

Fazleyatul Aini said...

yup cantik sangat =)

Knor said...

Tk muak pun...bgitulh bloggerkn..

Bertuah dpt jejak kaki kt sana...sgt indah panoramanya..
sejuk best..sejuk sgt..tk thn...knor pun mcm rasa je sejuk tu

Fazleyatul Aini said...

tq kaknor hihi
tu la nak biaya sendiri mesti tak mampu la sy. dpt peluang, kasi balun la hihi

Roha said...

lya terhuja tau tgok pict yg lya post ni..
jeles pon ada jg hehe..:D
bilalah akak dpt merasakan salji tu ye...:)

fairus said...

SERONOKNYA.. KALAU SAYA LE YANG DAPAT PERGI SANA, MESTILA BERONOK-RONOK.. :D

Umi Nazrah said...

salam singgah. belum pernah berkesempaian nak ke Jepun. dapat tengok gambar dan baca entri ni pn dh rasa mcm ke sana. ehehehhehee

Kakzakie said...

Kakak tengok pun dah seronok apa lagi Lya yg mengalaminya.
Buat ABC senang je kalau dan snow sana-sini. Tapi ada ke ABC kat sana. Mereka pun takut icenya dari snow tepi jalan hihi...

Fazleyatul Aini said...

insyaAllah nanti sampai tu hihi. kita pon pergi ehsan bos kak. p sendiri memang tak mampu nya

Fazleyatul Aini said...

jangan lupa cari barang milo la hihi

Fazleyatul Aini said...

insyaAllah nanti sampai la tu hihi

Fazleyatul Aini said...

kalau kita pon x nak mkn kot2 abc dia korek snow tepi2 tu hihihi

Dr Singa said...

wa jeles..

Shark Kay said...

adeh...
bila ler dpt pergi nie..
asik tgk gambar org jer..
huhu..

cahaya kejayaan said...

W.C tu tandas rasanya..