Friday, December 13, 2013

loghat betul minah ni

Assalamualaikum

Counting days to cuti-cuti. Pada yang tanya aku nak p mana tu, maafkan lah diri ini yang konon nak berahsia sangat macam kan nak jelajah planet marikh kekdahnya. Macam ada orang kesah kan. Lalalalaalalalalala danggggggg




Ni last friday. Peneman cari winter jacket. Ada lagi sorang peneman tapi sebab duduk tepi aku, memang tak masuk la muka ko dalam frame ni woih. Makan popcorn sementara tunggu foods. Tak tengok wayang pon. Beli popcorn je. Adik aku la tu teringin la apa la. Ngengada sunggoh !




yeay dah sampai. lambat gila ok service. tapi diorang say sorry la sebab lambat tak cukup staff. Takpe la kita senyum je la walaupun tak munasabah lambat tu. adik bujang aku tu makan chicken and pasta meal. sedap jugak spaghetti dia. tak pernah try pon. sebab asal datang sini makan ayam je kan




amik quarter meal. side dish amik potato salad, mac & cheese dengan mashed potato & gravy. mashed potato tu tawaq hebeh. memang la moto ko less salt. tapi ni bukan less salt dah, no salt woih ! ggggrrrrrrrrr




akhirnya, puas tour 1 aeon tu, jumpa winter jacket kat FOS dengan harga RM 139 only ! ni kira dah murah la. sebab kalau masuk universal traveller memang cekik darah punya. boleh nangis nak bayar di luar kemampuan iols k. tapi kat mahkota parade ada winter sales jugak. Ada murah lagi  -_- takpelah makcik redho. Demi nak nampak gegirl sangat, amik line color pink. gegirlnya iolsssssssss





saya ni nak pergi company trip sebona eh. pergi Hokkaido. kan dah cakap trip sponsor. kalau nak pergi sendiri, kumpul duit bonus 3 tahun la aku woi. memang tak mampu la makcik. terima kasih boss. eh macam bos baca blog ko. so saya pergi 18 sampai 23 baru balik. pastu sambung cuti sampai 27, sebab nak clearkan leave punya pasal. 

tengok suhu 18 - 23 tu. kill kill die die. duduk office pon bukak aircond 25c je woih. 



semalam dah tukar yen. alhamdulillah merasa gak pegang yen



semalam pergi beli kasut kat mahkota parade. beli sport shoe. senang. takde la aku sakit kaki nak pakai boot apa kejadah ntah. tak kosser. kang nak melawa la apa la, kaki aku sakit. memang aku amukan. nak tampung badan lagi. gagagagagaga. biasalah. kalau dah nama shopping bertemankan adik, harus ada upah. pergi makan nan cheese kat pak putra. dah bosan ayam tandoori, so amik butter chicken. nyam nyam sangat

itu je bye.


lets klik !!

12 comments:

Kakzakie said...

Oh... sekarang sajli tengah banyak Lya. Bawa balik salji hihi...

Keychain/FM semua mahal di sana. Tapi kakak tahu Lya mesti beli punya.

redza said...

bawak balik minah jepun utk aku!

Knor said...

Bawa kamus sekali...yew..
selamat bercuti...

Roha said...

lya..akak jealous tau..lya nak pi obesis..
keychain pon ok jugak hehe..
anyway samat bercuti..

YanaUjang said...

kemaenn jauh holiday!!! nk FM 1 weh! ngee :p

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Selamat pergi dan selamat kembali ye... cheese nan tu nampak yummy sgtttttttt :)

Alia Laila said...

Bestnyaaaa lahaiiii. Happy holiday ! ;)

fairus said...

TOLONG BELANJA TIN MILO.. :D

gadisBunga™ said...

bestnye company trip dia! *feeling dengki. hahah!

have fun wehhh!!!

JaSSNaNi said...

Bestnyer gi company trip. Wajib ikot tu.. Kalau nak pegi sendiri payah nam sampai tu.. Hehehehe selamat melancong ke hokaido yer...

adrianna syaz said...

Leya..adik ke tu?cute2..hehe..jgn lupa bli cndra ati eh..hehe :D

Cinta Cinta said...

bestnyer company trip g hokaido... tak nak bawa akak ke.. dok celah poket bag muat kot.. hehehe..

selamat bercuti lya...