Friday, February 28, 2014

makan sokmo

Assalamualaikum

Boring ah tak tau nak update apa
Tapi dari terbiar kosong je, aku update je la kan
Kata food maniac, setiap kali makan setiap kali tu nak amik gambo
Orang dah separuh jalan mengunyah, aku still dok amik gambo lagi
Mungkin sebab tu kot orang kaitkan orang yang suka amik gambar makanan dengan mental ?
Oh tidak tidak. Aku normal hoccayyyyyy




Hailam Kopitiam, Kota Laksamana
Lunch semalam. Malas makan nasi. So makan kueytiow goreng dengan ayor lime plum. 
Kueytiow tu walau rupa tak semenggah tapi sedap i tell yu. Tapi tak pedas langsung. So makan dengan cili potong



balik kerja pergi Dataran Pahlawan. Nak beli tudung je pon. Dah settle tu nak lepak minum-minum
Pergi area starbuck. Ingat nak berstarbuck tapi ku tabahkan jiwa. Hahahaha
So pergi lepak kat kolam air tu, ada makanan ringan-ringan
So beli tiramisu blended dengan paratha chicken cheese


Lets klik !!

9 comments:

Knor said...

tak mengapa lya..kita mkn utk hidup..kan bukan hidup untuk makan..

nikmatilah rezeki yg Allah dah tentukan utk kita..dan bersyukur dgn nikmat makan.

Kakzakie said...

Pratha chicken cheese tu yg kakak teringin Lya.
Kena pulak dgn air milo panas (kakak tak mahu tiramisu nak tukar milo panas) sedapnya.....

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

samalah dgn akak... kalau kuar mkn.. en. laki & anak2 dah santap.. akak tak abis2 dok klik2 lagi.. hehe..

wahida said...

aku baru semalam pekena paratha chicken cheese...sedapnya la haiiiii...

aku paling x boleh blah bila statement amek gambar food ada kaitan dgn sakit mental...grrr...tak boleh blah langsung statement mcm tu...
sentap hokkeyyyy...hahaha...

Roha said...

teringin u..tengok pratha chicken cheese..dapat lunch ni okeh jugak..:)

Cinta Cinta said...

sedap ke dek.. hot n roll tu... mmg teringin sangat ni..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Saya pun food maniac ...hahahaha...susahnya nak tolak makanan .....cemana nak kurus..verangan jelah dulu ...ekekekeek

YanaUjang said...

syok ko nok lunch mkn kemain mewah..haha aku hari² lunch restoren ni hidang lauk pauk sama je...kalau goreng² pun sama...nk tkr selera yg ado papa rich je..boring dah amek gbr food pappa rich..kahkah~

JuadahMalaysia said...

I pun terasa hati betul bila ada statment mengatakan yg org yang suka ambil gambar makanan adalah seorang yang sakit mental.. Tapi apa kita peduli kann.. Kamera kita.. ikut suka kita lah kan :-)