Wednesday, February 5, 2014

My Best Friend Wedding - AyuFakha Nikah dan Malam Berinai

Assalamualaikum

My best friend get married !!! Alhamdulillah. Akhirnya 1 lagi kawan baik aku, Ayu, selamat di ijab kabulkan dengan pilihan hati dia, Fakharudin. Actually suami dia sama sekolah dengan kitorang. Tapi masa form 4 dia pindah SBP. Lagipun masa sekolah tak kenal pun. Bercakap pon tak pernah. Maha Kuasa Allah yang telah menentukan dia lah jodohnya. Walaupun 1 sekolah tak pernah bertegur sapa, tak kenal siapa namanya, tetapi telah di tetapkan olehNya, dia lah jodohmu. Alhamdulillah. Syukur sebab akhirnya kawan baik ku bertemu jodoh yang baik, dan diharapkan Fakharudin dapat menjaga dan membimbing Ayu, sebaiknya. InsyaAllah

Hari nikah berlangsung pada Jumaat lepas, 31 Jan. Nikah lepas Asar. Alhamdulillah, sekali lafaz, Ayu sah menjadi milik Fakharudin.




sebelum nikah. nebes lettew heeeeeeee ~ ~ 




hantaran dari kedua-dua belah pihak




Dr. Fakharudin dan Ayu. Fakha bertugas di Hospital Alor Setar kalau tak silap. InsyaAllah katanya akan berhijrah ke Melaka. Yeay aku tak perlu risau berjauhan dengan kawan baik ku !





I'm so happy for both of u. Semoga Allah memberi berkat ke atas kalian berdua. Bahagia hingga ke Jannah dan di kurniakan zuriat yang soleh dan solehah



kami dan pengantin baru. weols kan 6 sekawan. Tapi masa hari bernikah ada 3 orang je. Lagi 2 orang tak dapat datang. Tapi Alhamdulillah, hari langsung esok nya kami ber6 dapat berkumpul semula, setelah sekian lama tak berkumpul ber6. Hari langsung entry seterusnya ya




yours truly, Raudah (tengah) dan Dilla (baju hijau)




camwhore la apa lagi lepas nikah hihihi



yippi Ayu dah kawen !!! Who's next ????




dah habis-habis flying kiss sorang tu




Fakha ni pendiam dan agak pemalu jugak la orang nya. Tapi kau tahu la kan, kitorang sekawan ni memang riuh rendah sket orang nya. Sila terima kawan-kawan isteri anda seadanya ye hahaha. Dia pun melayankan je la kitorang ni hahaha


Malamnya pulak, lepas Isya, ada berarak malam berinai. Biasa lah kita kalau kat Melaka ni, malam berinai pakai sanggul lintang, ada bunga api tradisional dalam buluh tu. So nice. Terasa nostalgia macam perkahwinan dulu-dulu



bunga api dulu sebelum berarak ke pelamin



lagi. aku suka bunga api tradisional ni




bersanding di malam berinai

to be continued...


lets klik !!

13 comments:

Dr Singa said...

bunga api dan perantin !
hanya di melaka!!

apesal tudung kau penyek!!
hahahaa

zacky786 said...

waa..
bila sy nk kahiwn ni ..

Roha said...

selamat pengantin baru pada Best Friend lya..semoga kekal hingga ke jannah..
bernikah sudah..
berinai ponnn sudah
bertudung biru bila pulak resminya :) hehe..jangan marah haaa..nanti akak jual :D

Zuraidah Butang said...

cantik baju nikah die...suka warna turquoise :)

Fazleyatul Aini said...

weh tudung kita memang memalukan tuan je haha

Fazleyatul Aini said...

insyaAllah jodoh itu ada belum muncul je

Fazleyatul Aini said...

itu la si tudung biru tu bila ntah haha

Fazleyatul Aini said...

sekarang ramai orang pakai warna ni kan

fairus said...

Tengok gambar begini, teringin pulak nak kawin lagi sekali.. Oppppssss... Larik...

Fazleyatul Aini said...

amboiiiiiiii hah lari cepat haha

Amanda Suria said...

best kan bila pi kenduri kawen..terus kita plak rasa nak kawen..hahahaha

Fazleyatul Aini said...

ya btol ! hihi

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Baju Nikah dia cantik....simple tapi elegance :) ....