Thursday, February 13, 2014

Orang kahwin, Rowsix dan Seoul Garden

Assalamualaikum

Ini entry lump sum yang aku jumpa gambo nya dalam hp tapi tak update kat sini
So layak di gelar entry basi tahap kulat-kulat

Kisah 1
Pergi orang kahwin masa bulan doblas hari tu
Member masa sekolah menengah kahwin, dengan member office, tapi member tu dah keje tempat lain sekarang


bagi can kaktong perasan ye. bukan senang nak tengok kaktong amik gambau sesopan begini. alolololo menantu siapa la ni hekhekhekhek pelempangggggggggggggggg




kaktong terus lupa diri bila nampak menu rumah orang kahwin. siap ada jambu batu asam kau




wedding favours dia kuih tart nenas. walawehhh kurlasss. aku bukan peminat tart nenas, tapi tart dia sodap weyhhh. lantas kaktong lupa diri dan bedal berketul-ketul




oh ni wedding seterusnya. tapi keji kan pic pengantin takde, kawan pengantin plak hover tak hengat hah




ni pelamin siapa sebenarnya ? siap bergelak ketawa suka ria kau ye


Kisah 2

Ada suatu hari tu, kat office busy gila babss. Pehtu tak kuar lunch, tak makan apa pon. Togok air je. Balik keje lapau menggila kau. So ajak kawan p Aeon. Makan kat Rowsix



Lemon Branch. Tak ku sangka besau gelas kau ye. Kembong kaktong nak perabih. Tapi sedap. Very refreshing



Kaktong order hurghh tak ingat apa nama ntah. Sedap tapi tak podeh la. U know me. So mintak cili potong. Pergh terbaik podeh gilo kau. Kawan kaktong makan spaghetti apa ntah




kaktong yang kekenyangan tersandar terdampar macam dugong bunting. total makan 2 orang hari tu kalau tak silap dalam RM 60 kot. hurgh mahei jugak la. takpe sekali sekala je. kalau tetiap hari jual bulu la pastu


Kisah 3

Ni masa hujung bulan 1 hari tu. Nak dekat CNY kan, bonus pon keluar masa tu. So pergi makan-makan dengan colleagues kat Seoul Garden, Mahkota Parade

Sorang dalam RM 44. Dari pagi tak makan apa, simpan perut nak kenduri kat Seoul Garden punya pasal



yours truly and tiqa




om nom nom nom



kitorang amik soup kimchi. Sodap weyh. Tapi kalau nak refill another jug tu kene add RM 10 huhu 




kaktong muka kembang bermangkuk-mangkuk




kitorang ber-7 je hari tu. Ada yang tak dapat join. Yang mana ada je

Tu je byess ~ ~


lets klik !!

31 comments:

Sherry said...

wow many nice food and pics here :D

check out top commentator Feb contest
www.mymomsbest.us

Dr Singa said...

gambar yang last tu pakai kamera apa dik? lain macam ..
cantik..

Roha said...

best tu lya..dapat kuih tart..favorite akak ni ! :)
tertarik akak dengan menu lya tuu..nampak sedap ! Lemon Branch tuu mak aii mengoda tekak akak yg drop komen kat n3 lya ni..nasib baik sempat tarik balik ayaqliuq yg hampir jatuh hehe...
.Mahkota Parade ..penah jejalan window shopping kat sini..masa tu akak tidoq kat hotel sebelah Mahkota Parade masa CNY tahun lepas..kalau tak silap hotel explorer nama nyerr..

Amanda Suria said...

terus akak lapar gila babs dik tgok ko makan.....oh tidakkkkk.....lom kul 1 lagi ha...

Farah Firdaus said...

sedapnya seoul garden T_T

Fazleyatul Aini said...

=)

Fazleyatul Aini said...

ekceli, gambo dinding tu yang memang kabur. haha. tu yg pakat semua nak amik gambo kat situ. macam cantik plak kan. pakai note 3

Fazleyatul Aini said...

nanti kalau datang melaka lagi roger kita k =D

fairus said...

Sedapnye makan-makan..

Fazleyatul Aini said...

jom p makan !

Fazleyatul Aini said...

tedap2 heee ~ ~

Knor said...

enak2 makanan.. rajin pi kenduri..ramai dh member dh kawin..

YanaUjang said...

ni kn nmpk sgt mcm janji update je kan...hahaha xpnh pi lg seoul garden...sobsob tlg la teman aku -.-'

JaSSNaNi said...

Dah la tunjuk nasi minyak siap papadam... lepas tu tayang plak steamboat grille... aishhhh.. nak kena ni.. tahap nak terjah gak gak dah steamboat tu.. adoyaiiii

NM03 said...

lemon branch tu nmpk menyegarkan

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

cedapp cedappp...

Fazleyatul Aini said...

Alhamdulillah rezeki =)

Fazleyatul Aini said...

itu la pasal. diri ini entah bila huhu

Fazleyatul Aini said...

haha pemalas kata kan. jom2 kenduri lagi heee~~

Fazleyatul Aini said...

tu la makan je keje tuan blog ni hehe

Fazleyatul Aini said...

yup sangat !

Fazleyatul Aini said...

cedap hee ~ ~

lala yusof said...

sedapnya makan kat SG;-)

Kakzakie said...

Tengok gaya asyik makan sedap aje Lya ni tau
Dari kerja kawen kawan, pergi sana-sini makan tak sudah
Kalau dekat dpt kakak join hihi...

- said...

wahhhh seoul garden!! patutnya minggu ni kami g makan situ... tapi cancel last minit... xsabar tggu next week... lama x mengkoreakan diri...hehehehehe

Fazleyatul Aini said...

sedap2 hihi

Fazleyatul Aini said...

tu la kak mana badan tak di pam2

Fazleyatul Aini said...

sedap kan terasa nak p lagi je huhuh

Alia Laila said...

Lama tak mai sini huwaa Kak Ton pun makin comey. Hiks. Tak besa pi Seoul Garden sobs. Takdak belah sini, kena pi Penang takpun Loqstaq baru ada.

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

JuadahMalaysia said...

ciktong, seoul garden tu makanan korea ke.. dia macam stim boat juga ke eh..