Monday, March 3, 2014

cekodok geragau with love

Assalamualaikum

Hamboih kau tajuk tak mengagak kan. Hahaha
Sekarang ni tengah musim geragau kat Melaka ni. Bukan senang nak jumpa ok
Kalau lalu Klebang / Pantai Puteri tu dah nampak orang open table jual geragau, dah datang musim lah tu
Balik kerja sabtu lepas memang dah set, kalau nampak orang jual, memang aku berhenti p beli punya
Nasib baik, so ada orang open table. Kat Pantai 1 Malaysia tu.
Sepiring RM 5. So beli 2 piring
Hati gumbiraaaaaaaaaaaaaa




beli kat sini la. kat pantai puteri ada. kalau tak silap, kat area telok mas pon ada orang open table jugak




moh la mentransformkan beliau menjadi cokkodokkkkk
tepung + geragau + bawang besar + cili kisar sket + garam + ayor




goreng lah beliau




sejat minyak dulu. jangan nak gelojoh sangat
cekodok aku memang tak berajar sket. takde bentuk bulat comel-comel pon




kuah cili ikut selera tokak den
bawang putih + cili hidup + cili kisar sket + air sket + sos cili sket + garam gula




weeee mari terkam !!! bismillah........




nikmat donia. Alhamdulillah



lets klik !!

17 comments:

redza said...

sedap! alhamdulillah

cheqna said...

salam singgah
sedapnyer..
dah la belum sarapan ni..hehehe

Knor said...

ALHAMDULILLAH..BARU GORENG TU..KN ENAKNYA DI MKN PNAS2

Cinta Cinta said...

akak pun kalau goreng cekodok mmg tak berseni.. sebab nak dapatkan kerak yang ranggup2 tu.. owh... memang terliur tgk cekodok ni.. kat sini mmg tak dapatlah udang geragau segar.. harap yg kering je lah..

JaSSNaNi said...

memang terbaik arr.. cekodok udang geragau.. :) sedap nye dik.. makanan nostalgia kat kg dulu.. skrg ni kalau geragau kering banyak ler.. yg segar tak de chance la kan.. :)

Roha said...

sedap buat makan petang or sarapan ni lya ! akak selalu buat cekodok ikan bilis jer..susah nak dapat geragau ni kat tempat akak..if ada boleh buat macam cekodok yg lya buat

Kakzakie said...

Masa goreng pun aromanya dah satu dapur kalau geragau ni Lya.
Siap pulak dgn pencecah buat sendiri memang mantops lah:)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

warghhhhh....nak nangis tengok gambar ni dikala petang macam ni ....nakkkk...sedap nih !

diana said...

nak buat la pagi esok..
lapaq nih..hahah

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

nyum2 sedapnyer...terus jek lapo perut saya mai sini...telan ailio nengok cekodok geragau nih...

Dr Singa said...

lhohh..
mana gambau geragau nya..?
yang sebelum jadik cekodok..?

fairus said...

SAYA TAK PAHAM KENAPA SAYA TAK BOLEH MAKAN CEKODOK GERAGAU NI.. WALHAL KALAU MAKANAN LAUT LAIN, TAKDE APE-APE MASALAH.. KALAU SAYA MAKAN CEKODOK GERAGAU, LELANGIT SAYA MESTI GATAL.. TAPI MEMANG SEDAP SANGATLAH CEKODOK GERAGAU NI..

wahida said...

ntahnya, aku pun nak tanya soalan yg sama, mana gambo geragaunya?
huhu..

Petak Bunga said...

x pernh try lg

Amanda Suria said...

apesal akak x nampak pun geragau nyer dik oi...ko blend sekali ke dik...

oya said...

terus rasa nk buat cekodok balik ni..craving la pulok tgk tu..

Alia Laila said...

SEDAPNYAAAAAA LAMA TAK MAKAN NI SEBAB ALLERGIC TERUK AH NYESALNYA BACA T___T