Wednesday, March 12, 2014

Sakae Sushi @ Dataran Pahlawan

Assalamualaikum
Keep praying for MH370

Last week pergi makan sushi. Aku bukan suka sangat sushi. Especially seaweed balut kat luar tu. Hurkkk tak suka sangat
Kalau seaweed dia sumbat belah dalam takpe lagi
Dalam pada tak suka tu, tetap nak terjah Sakae Sushi yang baru buka kat Dataran Pahlawan




tuan tanah kedaung dan maskot si katak




ohhh akak orang kampung agak teruja bila order kene pakai ipad
terasa kecanggihannyaaa




ntah apa nama. sedap !!
RM 5.99 




yang tu pon sedap !
RM 5.99




yang ni pon sedap ! pedas sket
RM 5.99



ok yang ni tak suka. silap order haha. Aburi Salmon RM 14.90. Aku ingat salmon dengan apa. Bawah salmon tu rupanya bawang2 ke apa ntah.



Chicken Teri Ramen @ RM 13.90
Sedap jugak




RM 4.90 uhuk uhuk kalau kat kedai runcit dapat 2 tin taww



dengan tak semena-mena kawan aku apply member card. RM 20 kot. Lupa




tu kawan aku punya Oreo Smoothies @ RM 12.90
Sedap gilos weyyy



yang dia pegang warna hijo tu pon gambo katak. comel rasa nak seludup bawak balik !




Total damage RM 104.55 kesat peluh

Overall, sedap !
Boleh datang lagi. 
Nak apply member card sendirik hekhekhek


lets klik !!

15 comments:

redza said...

burrp! kenyang..alhamdulillah

adrianna syaz said...

Teh dia sedap leya.hehe..pnh beli sekotak..hotate dia pun sgt sedap.. : )

Fariehan Ibrahim said...

tgk gmbr jer dh tau sedap ni!
terus rasa lapo -.-

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

tak pernah akak masuk restoren sushi ni dik... teringin la plak...

fairus said...

TAK PERNAH SAYA MAKAN SUSHI..

Alia Laila said...

SAYA TAK PERNAH MAKAN SUSHI HAHAHA xD
Adoi laa. Memang la teringin tengok orang duk ngap gitu ja makan sushi tapi taktau la. Tekak saya macam takleh nak terima benda-benda gitu. Macam mana pun nasik kandaq always be my favorite. Tetiba taw !

*fengsan kejap dan sedar balik tengok total damage*

Akak comel sangat awrr :')

Knor said...

sendawa akak ni..baru tgok je..belum mkn lagi..

Kakzakie said...

Kakak percaya kalau ada member kad nanti Lya lagilah kerap ke sini
Apa lgi dah tahu sedap.

hantulari said...

wawawaaaa kamu.. x sangka sodap sakae ni.. terus feeing nak terjah..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Comel je Tuan tanah kedaung hihihi..........haritu makan sakae sushi kat Publika..sedap

Shark Kay said...

isk isk isk...
bikin terliur saja nie...
tapi nasib baik shark kureng sket sushi..
hehe..
tidak mmg g terjah dah,

rohalili hassan said...

adoii lya walaupun akak tak suka makan makanan ala2 jepun bagai ni..tapi tengok setiap pic2 yg lya dok tayang tetliuq jugak akak dibuatnya..hehe

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

pergh.. masyuk ar ko.. patut la muka ko cm org jepun skrg ni... hahahahakkk tuiiii

Acik Erna said...

assalam Aini..masa acik pi dataran Pahlawan sabtu lepas tu..ada nampak kedai ni..tapi tak tau pulak apa ada dijual kat situ..sedap2 ye Aini

Cik yuyi said...

Salam,faveret nie lagi2 Aburi Salmon tue..sedap2..