Friday, April 11, 2014

Vivo Aeon Bandaraya Melaka

Assalamualaikum

Nasib la minggu ni makan luar je kan. Dah kata dok membujang, nak masak, gas pon tak beli-beli lagi adik aku tu
Kadang-kadang sampai dah bosan makan kat luar. Sampai 1 tahap tak tau nak order apa
Kan best kalau dapat makan nasi + telur mata + kicap !
Okey hari ni balik rumah mama benda pertama aku nak buat adalah goreng telo ! kahkahkahkah

So semalam pergi Aeon. Nak pergi Daiso beli barang rumah adik aku tu ler. Pastu beli hadiah orang kawen pulak. Tapi awal-awal masuk Aeon makan dulu. 
Adik aku jalan kemain laju sebab lapar kan. Dia tu memanjang hari-hari tak sempat makan. Memang makan malam kaw kaw minah tu balun

So dia cakap nak makan western. Actually nak makan alfredo. Tapi macam tak pernah nampak pon kat mana ada alfredo hahaha

Last-last pergi Vivo je la



First time makan kat Vivo ni. Dengar orang cakap sedap. So moh la kita try




kakak yang always ceria. kemain berlebihan plak vitamin ceria aku malam ni kan. sampai amik gambo mata ke lain haha




adik yang mata manjang lesu je. balik makan terus tido keje nya haha




weols punya air. Sunrise splendour dengan tropical swing. Each RM 7.90
Masalahnya bila air sampai, masing-masing tak tau mana 1 air dia. Last-last bantai je la
Kau order ice lemon tea kan senang jah. Gedik la splendour la swing la





makan dengan adik aku ni tak bleh tak ada appetizer. appetizer la sangat kan
Calamari & Onion Rings RM 10.90
Uhuk uhuk matik la bape urat je sotong dengan bawang tu sampai 10 hengget




aku punya cheesy spaghetti bolognaise RM 15.90
sedap jugak. portion banyak gilos
last-last tak habis. makan isi je wuwuwuwu rugi2



minah yang nak alfredo sangat tu akhirnya order carbonara linguine RM 19.90
so so la rasa dia. macam lebih susu sangat, cheese kureng. so rasa susu je. then tawar sket


total campur tax dalam nearly 70 jugak
lebih kurang cam makan kat secret recipe jugak la
sekali sekala boleh la
kalau berkali-kali, jahanam la purse kan


lets klik !!

11 comments:

Dr Singa said...

claim aje kat adik..
upah bawak kereta

Kakzakie said...

Ada franchise vivo pulak dah. Kakak tak pernah tahu Lya.
Tapi oklah nampak sedap makanannya.

kakyon said...

nmpk sedap semuanya..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

sedapnya cheesy spagetthi tu.....
akak tak tau plak pasal vivo ni.. tak pernah nampak... ateee... akak bukannya kaki ronda mall... hehehe...

Knor said...

asyik msuk ni..terliur jer...

fairus said...

SAYA JARANG MAKAN DI RESTORAN YANG MAHAL-MAHAL..

Syue Syada said...

nangis-nangis poket kite kalo makan macam ni ari-ari. hehehe

dapnyaaaa spaghetti bolognaise tu. yummy

Fariehan Ibrahim said...

pestime dgr nama vivo..haha
tp mknn dia nmpk tempting sgttt!

Mysara Ab Rahman said...

cheesey spaghetti akak tu serius nmpk mnyelerakan!

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

eh macam best je cheesy spaghetti bolognaise tu.....

MissNadia said...

sedapnya, tak pernah lagi merasa VIVO ni.. boleh cuba nanti :D