Monday, May 5, 2014

My BFF Wedding: Bell & Kamarul - Larkin, JB

Assalamualaikum

Haih terasa lama ye tak update. Biasalah cuti panjang, plus vitamin M pon lebih. Ini lah jadinya
Kisahnya...

Jumaat lepas bertolak ke JB. Berdua, dengan member se-study UiTM segar amat *Segamat* dulu
Ambil dia kat Muor, then terus ke JB. Dekat nak pukul 2.30pm sampai. Tak ingat bertolak pukul berapa. 10am lebih kot

Sampai terus check in kat hotel. Stay dekat WF Hotel, Jalan Kebun Teh. Rehat jap, membuta jap. Pukul 4.30 pergi rumah member kahwin tu. Dia actually nikah pagi. Aku tak sempat la. Petang tu ada khatam Quran, pon tak sempat. Abis dah bantai membuta kat hotel kikiki

Sampai rumah majlis khatam Quran tu baru selesai. Newly wed tengah makan masa tu. Terjah sekali. Sembang kejap, then masuk dalam. Newly wed pon dah tukar baju. Kau lambat kan, ko duduk la sorang-sorang atas dais tu kakakakaaka




pelamin nikah. so comel and niceeeee




sengeh sampai mata jadi sepet merupakan trade mark orang pipi sebeban
*kemain girang duduk atas pelamin. amik berkat kooooo*





menu hari nikah tu. nasib baik ada lebih. rezeki kami. tak makan dari pagi. on the way singgah R&R pon cari toilet je. hambek berzapin perut ai




ni hari sabtu nya. hari langsung. aku datang dengan dia ni la, Mell
amboi muka 360 sangat uhuk uhuk uhuk



.
ootd katanya
amboi cekak pinggang. mana pinggang tu?




hari langsung bertempat di Dewan Kompleks Belia & Sukan, Larkin
apa-apa pun, tulis ucapan panjang berjela dulu




please la I wanna be next !!!



seksi nampok bibior nya




menu nya. nasi beriani batu pahat. woih sedap nyaaaaaaaaaaaaa
semua sedap weyh. nangis. nasi tu makan macam tu je pun sedap woiiii
daging beriani to die for. tolong la saya nak kawen dengan orang johor *tetiba hahaha*




sesi apa ni agaknya?




sesi kutip tol ! hahahaha
sampai kering poket pengapit




weh ko ingat ko pengacara Raikan Cinta ke berdiri background gitu
eh tapi cantik plak. lalalalaalalala




my best buddy a.k.a my roomate masa kat rumah sewa segamat dulu
*excuse the tudung memang tak berajar. dewan kipas beso kiri kanan kau*




biasa lah orang nak amik berkat lebih kan. sebok jugak nak tepung tawar. last last aku baling bunga rampai kat diri aku sendiri hahaha




punya lama nak tunggu dapat snap dengan pengantin kat meja beradap. lama beno pengantin makan, lapo katanya hahaha




sebahagian geng ISBA (Islamic Banking) masa UiTM Segamat dulu
hoih yang hujung, kitorang datang solo je. dia datang nampak askar 2 orang kat depan tu
kelas kau hahaha




kami ber-4
alhamdulillah. semoga persahabatan kita kekal sampai bila-bila




tahniah bell, semoga cinta kalian kekal hingga ke Jannah 
I love u noks. Stay happy together, forever

Barakallah Bell & Kamarul

Semoga Allah memberkati kamu dan melimpahkan berkat kepada kamu dan menghimpunkan kedua kamu di dalam kebaikkan



lets klik !!

10 comments:

Amanda Suria said...

seronok tgok orang kawen kan...terasa nak kawen jerk...tp xde yang nak la...hehehehe....selamat pengantin baru buat kedua2 pengantin

Knor said...

Banyak kwn2 kawin ye..mmg mcm tulh..hbis brljar n kerja..byk sahabat betumah tgga..ha lya tu bila lgi?..soalan biasa ni..jgn marah ye...ignore je..

adrianna syaz said...

Cantik leya..manis2..kalah pengantin tahu.hehe..moga2..berkat yg diambil tu mmg berkat,,nanti2 leh mkn nasik mnyk leya plak..sya dtg bwk kek eh.. ^_^

Yana Ujang said...

ank aku suka btol nasi minyak...selalu pi kenduri aku suapkn nasi je...tp skrg dia lbh suka meratah ayam goreng... -.-'

Kakzakie said...

Amin.. Amin... masin mulut dan doa jadilah menantu anak org Johor. Dekat sikit dgn kakak ni Lya hihi...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

pelamin tu cantik :)

JunAina said...

Warna pepel manissss ja nampak kan suka...

Dr Singa said...

sompan nya adek itewwww

lieyalatif said...

aduh dik..telan2 ailiyo akak tgk menu nasi pengantin tu...sedap tuuuu...kalo akak kene ngan tekak mmg tak segan silu bangun pi tambah lagi haahahahahaha

gadisBunga™ said...

i pun nak kawin dengan orang johor plisss!!!! #tetibe.

yang. bagi sikit time naaa. akankuposkanFMittewww...!