Monday, May 26, 2014

Wedding Abas & Ika

Assalamualaikum


Sebelum nak becerita pasal wedding ni, nak komen sket pasal thomas cup semalam
Mentang2 semalam thomas cup, tetiba aku heran ramai betul kat fb jadi pengadil lak kan
Pengadil keyboard je lah pun ye dak. Tu takpe lagi. Yang komen macam jadah haram pun ramai jugak
Amboi amboi. Siap cakap, "mana datang darren ni",  "Siapa yg bagi dia main ni",  "Macam mana kau boleh jadi captain ni"
Eh boleh tak aku nak tanya, "kenapa bukan kau je yang main eh? Mesti kita menang bergaya ye dak ?" 
Bosan btol. Last-last aku hide je status-status bongok gitu
Kita bukan kat tempat diorang. Tak tau stress tahap apa la diorang kat dewan tu. So tak payah nak banyak songeh
Kalau dengar radio pagi tadi, Hasbullah Awang pon cakap kita bukan pasukan favorite. Dapat masuk final pon 1 kejutan. Kalahkan Indonesia lagi pulak untuk masuk final. So bersyukur lah ye. Alah korang yang bengang kalah tu bukan sebab apa, sebab nak cuti je pun kannnnnnnnnnnn

Ok dah. Marah pulak orang kang kakakaka

So sabtu lepas, wedding kawan sepejabat, Abas dengan pasangan dia, Ika.
Wedding took place at Merlimau. Setengah jam lebih kurang dari office
Sampai je pengantin tengah makan beradap. Amik gambo pengantin dolu





Itulah dak abas. Kecik je kan. Dah kawen dak abas
Dia bagi kad pon tiba-tiba. Tak tau apa pon. Pandai kau berahsia ye dik




Favorite spot amik gambar kikiki
Ni lepas pengantin makan, dorang masuk dalam. Kitorang pon lelaju la masuk dalam kikiki




kami dan pengantin baru





makan time. gerang asam, kari daging dengan ayam goreng






sementara tunggu abas tukar baju untuk potong kek pulak
dia suruh kitorang tunggu. so mari lah selfish dulu




lama tunggu dak abas tukar baju huih




masuk dalam pulak hahahaha



tu dia dak abas. amboiiii kemahennn kamu ye




dak abas ni memang kaki pose
ko tengok tak di heran bininya tengah buat apa, elok je dia model sorang-sorang gitu hahaha



dia tak pakai Kot lagi time ni. kitorang jahat siap cakap, abas ko dah macam budak catering la hahaha
maafkan kami abas kakakaka



mari selfish dengan pengantin !




lama betul kitorang kat sana. dekat nak pukul 4 baru reti nak balik hahaaha
suka surrounding tempat ni. sejuk je. banyak bunga raya plak tu



.

three of us




ni gambar nikah. kawan whatsapp. 
alahai cam tak caya je dah kawen dak abas ni
kat office dia ni kuat nyakat orang. ada je nak ngusik nya
kecik je tengok hah. elok lak sengeh gatal gitu hahaha
teruja ye uols




ni pulak malam berinai. pun kawan whatsapp kan
jadi suami yang baik ye abas. jangan nak nyakat bini ko pulak ye
kene lesingggg nanti hahahaha

Barakallah Abas dan Ika
Selamat Pengantin Baru
Selamat bercinta hingga ke syurga
Kekal sampai akhir hayat InsyaAllah


lets klik !!

10 comments:

Kakzakie said...

Again your friend wedding!
Suka kakak tengok kemesraan Lya dgn kawan-kawan. Pengantin pun mesti terlebih seronok bila ramai kawan turut meraikan..

Acik Erna said...

memang kecik come je pengantin nya kan Aini

asyifa mustaffa said...

Kecik molek je pngantin lelaki tu ye...

Knor said...

ramai kwn lya...mmg sedang2 kawin semuanya...esok2 timang2 anak plk..

kak sakit jantung tgok badminton mlm tadi..asyik ubah siaran..tak sanggup teman..
redha..

Yana Ujang said...

mcm kamceng je kn korang kengkwn opis..suka nengok! :)

happy newlyweds abas! semoga kekal bahagia til jannah..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

pasal Piala Thomas tu saya pun angin gak sikit ...nak buat cemana dah ditakdirkan kita kalah tahun ni ...diorang dah main habis baik dah ...yang banyak komen tu soh pi main tengok nak menang ke nak bungkus? eh..emo plak..hihihi

anyway Selamat pengantin baru buat Abas dan Ika...pastu yang pergi kenduri tu ambik aura lebih sikit kot mana tau tahun depan merasa la makan nasi minyak kat melaka :P

Cik Itah@RRP said...

salam. waahhh meriahnya mereka :))

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

baguslah lya.. ramai kawan baik.. kali ni kawan opis plak ye... musim plak kwn2 lya ramai yg kawin tahun ni ye... harap2 tak lama lagi giliran lya plak... akak doakan dr jauh.. amin..

Eiffel Kawaii said...

terkejut aku tgk pngantin pkai suar kaki kecik.sut tu cm bkn tok kawin je...baju yg ke3 tu plak, nmpk pngtin laki tu kecik pulop

gadisBunga™ said...

rajin gi wedding member. kite sekarang banyak skip. terpaksa. abis la nanti kite kawin takde sape datang!! :'(