Tuesday, June 17, 2014

Baby Izzah dan Maklong nya

Assalamualaikum

Ahad lepas pergi Nyalas
Sepupu saya amik anak angkat

Nur Izzah Insyirah nama diberi
Masa saya visit dia, dia baru berumur 8 hari

Documentation semua dah settle
Angkat sumpah segala
Alhamdulillah, urusan kakak sepupu saya tu dipermudahkan
Semoga baby Izzah dibesarkan dengan baik di bawah jagaan sepupu saya

Maklong cannot tahan
Kakak sepupu whatsapp gambar 
Aihhhhh geram lah !

Ahad petang pergi Nyalas
baby ! mak long datang menggomolmuuuu



baby tido masa maklong sampai
yela. tak kan nak main teng teng pulak !

baby tido senyummm
ee geram tangan tu
asik tercabut je sarung tangan dia

kecil je baby Izzah ni
2.7 kg !




maklong geram-geram tangan dia tuuuu




maklong tak pandang kiri kanan
terus amik port, bergolek terdampar sebelah baby
hurmmm geram geram tuuu

dok ralit belek tangan baby
terus cium geram-geram
tiba-tiba sepupu marah hahaha
tak boleh cium tangan dia !
nanti dah besar dia meminta-minta
eh yeke ?
takpe la
minta mainan maklong ok je kihkihkih





geram kaki dia tuuuu





ish geram nya
rasa nak kemam-kemam
hahaha !

halusnya kaki baby
aku siap snap tapak kaki baby !
sebab geram sangat
still merah-merah 



mula-mula nak pegang takut
sebab kecik sangat !
kakak sepupu tak abis-abis suruh pegang

wuuuuuuuuu lembutnya baby ni
selesa betul ye tido
yela gebu betul maklong nya
hahahahaha





welcome to the family baby Izzah !
nanti dah besar sket ajak mama balik kampung Pengkalan Balak
nanti maklong bawak mandi laut ok !

hahaha!
tak menahan maklongnya
terus ajak terjun laut !




lets klik !!

12 comments:

Kakzakie said...

Kalau 2.7 tu normallah Lya tuk baby ada yg lebih kecik dari itu. Cumil kan:)

Ini betul-betul fresh baby hihi... sebab kulit pun masih belum bersih lagi tu. Kena 2 minggu lagi gebu tau.

Sukalah kakak tengok:)

Acik Erna said...

Comelnya baby..acik pun suka bila dapat gomoi baby

asyifa mustaffa said...

Nnti kasi update selalu baby comel ni..!
Geram pulak nengoknya!!! Bau baby yg x tahan tu....harummmmm...!

Knor said...

TERINGIN LE TEW...CPT2 LYA..

TOMEI NYA

Cik Itah@RRP said...

salam. comel aihhh :))

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

bau baby wangiiiiii suke cium :)

eelobor said...

bauan bayi nie kalau kita cium memang terasa tak puas....

Daddy Ziyyad said...

Mmg syok la baby tu, tido kat lengan maklong yg gebu...hahahaha..

Boleh tau tak kat mana dpt anak angkat tu? Kalau boleh berkongsi, bagitau la saya ya..nak tolong carikan anak angkat utk saudara saya

LYAfrina said...

asya dulu 2.5 je..
comeynyer tngan baby.. msih bgelupas

sukaxplo said...

salam
fuhh...dah lama tak pegang baby :)

Chot said...

Ha.khemain maklongnya..dah cop pi mandi pantai..bestkn ade bby..wuhuu

MissNadia said...

baby tgh salin kulit.. muka dia macam muka anak N la masa baru lahir dulu.. comel.. geram

breastfeed tak?? ramai amik anak angkat mesti nak breastfeed supaya senang nak bergaul ngan pak angkat sebab baby ni girl :D