Thursday, June 5, 2014

jalan-jalan isi perut di kotaraya

Assalamualaikum

Masa pergi wedding sepupu kat KL hari tu, sedara mara sewa homestay je kat Taman Wangsa Jaya kot
Ke apa nama ntah. Lupa.
Tapi kami sekeluarga decide nak tidur hotel
Sebab ramai sangat dah kat homestay tu
Leceh nak berebut jambans

Nak tidur hotel tu takpe. Ko tahu hotel kat mana baba pilih
Kat chow kit tu
Herghhhhhhhh penyeksaan jiwa ok 
Dah lah petang tu hujan, dengan orang balik kerja lagi. 
Memang ada hikmah la aku tak ditakdirkan kerja kat KL
Kalau tak, mesti dosa makian aku kumpul hari-hari

So kitorang stay kat Brisdale
Rege nya boleh tahan mahai. Tapi kualiti macam ke laut je
Serius tak best langsung hotel dia. Mentang-mentang ko kat tengah bandar, tekan kaw-kaw rege kan





meet my cuk mok
yang masa dia kecik aku timang-timang, lambung-lambung, geram-geram lempang pipi gigit tangan hahaha
sekarang sudah besar dan really camwhore one
over ye. sapa ajar ni
ehem ehem*




pemandangan dari hotel
petang tu kan hujan. boleh tak baba ajak jalan beli buah jugak
turun la 6 beranak. mama dengan mak lang tinggal kat bilik tak nak turun





malam sangat nice
nampak la klcc tu
berapa zaman sekali baru nampak ni
yele orang kampung uols. jarang sekali naik KL melainkan ada orang kahwin hahahaha



Petang tu kan turun bawah jalan-jalan beli buah
Lepas tu makan kat tepi hotel
Nasi lemak berlauk
Kedai apa ntah nama
Adam kot


Nasi lemak daun pisang
Sedap la jugak




lauk yang kami ambil
sambal kerang
sambal paru - sangat tedap
rendang daging
ayam goreng 2 ketul panas lagi


Lepas Isya pergi homestay tu
Lepak-lepak sembang-sembang
Pukul 11pm lebih jugak la balik hotel
Baba, mama dengan maklang balik hotel
Kami 4 beradik p merayau ha ha ha



Pergi lepak NZ Garden




Iols forever tosei garing-garing




dah nak pukul 2am kot baru reti nak balik
adik bujang p amik kereta, 3 kakak pergi jalan ke depan
nak tengok klcc yang dah berapa zaman sekali tengok tu
kg sungguh aku hokhokhok



selfish dengan klcc
tak lama lepas tu lampu dia tutup
nasib baik sempat selfish. kakakaka


Balik membuta
Esok pagi bangun breakfast
Sebab amik family room, dapat breakfast for 4
Kitorang amik 2 family room. Dapat 8
Tapi breakfast nya tak banyak pilihan sangat la
Kira ok la. Janji kenyang alhamdulillah



First round



Second round
Bubur tawar + tauhu apa ntah + kacang panjang goreng telur + telur masin




Tedap !!


Lepas breakfast, check out
Tau kitorang pergi mana ?

Zoo Negara !
Hahahaha

Segerombolan pergi. Yang tinggal kat homestay semua join
Best -best

Next entry.



lets klik !!

8 comments:

Knor said...

dah sampai kl..awat tak ajak kak sekali..

Daddy Ziyyad said...

Mmg bercinta la nak masuk tengah2 KL macam area Chowkit tu kalau waktu puncak....tapi area sekitar situ kalau pandai cari, mmg byk tempat makan best :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

wawawwa...org yang duduk KL pun tak pernah snap pic kat KLCC macam tu ..iolss is jeles o.k..hahahha :P

Cik Itah@RRP said...

salam. wahh menu semua sedap sedap!

Ezad Skytech said...

KL ni memang best kalau ronda2 lagi tengah malam...siang2 memang tak best nak masuk KL sebab jammed kaw2..hee

eelobor said...

huhuhu....tak yah duk la KL nie, byk yang serabutnya nak kena pikir

fairus said...

SERONOK LE DAPAT JENJALAN TIME CUTI.. SAYA BZ DENGAN KERJA..

gadisBunga™ said...

selamat bergembira kat chow kit. jangan kata chow kit, mana-mana pun sama ja time-time gini. mak tak suka nak!!!