Monday, June 9, 2014

ke zoo kita

Assalamualaikum

Ni hari masa cousin's wedding kat Melawati tu
Kami ni pihak lelaki
Sanding pukul 1.30pm
So dari pagi nak tunggu tengahari punya lama
Pakat reramai pergi Zoo Negara

Kata baba, masa kecik dulu zoo negara selalu sangat pergi
Sebab dulu kecik-kecik dok KL
Dolu la
Sekarang iols melaka sejati gitew

Entrance fee RM 30
Panda takde masa tu
Sebab kitorang pergi 31May
Panda boleh tengok start 1 June rupanya
Herghh




Saya suka pergi Zoo
Dah lama tak pergi Zoo Melaka
Rasanya 4 tahun lepas kot last pergi
Sebab pergi Zoo Negara kali ni unplanned
So takde kasut sesuai
Bantai pakai selipar
Oh man sakit kaki weyh





Doctor pun cuti masa ni
Dia paling excited nak pergi Zoo
Sampai nak pergi Zoo pon nak fikir pakai baju apa
Hoih 



Pukul 11am pergi tengok show sea lion
Nampak tak baba kita
Baju belang coklat tu dengan topi koboinya
Baju belang kuning adik bujang
Hoih excited sangat tengok sealion



Binatang apa tu tak tau
Tiba-tiba muncul dari atas tu
Tanjat gugurl
Takut dia melompat terkam kang 




Akak tembun suka zoo !
Beli buah. Amboi mahai nya. 3 cawan buah tu RM 10




Happy kids dan warga tak berapa kids
Panas nya hui
Macam sauna




Tengah ada kerja pembaikan jugak
Tak leh la amik gambau depan-depan tu

Nanti nak datang lagi
Sebab tak puas tak tour betul-betul
Rushing time nak pergi wedding tu


lets klik !!

10 comments:

Ain Noraini said...

dah lama kak ain tak pergi zoo..sejak ank dh besar2 dh jarang gi sana..kalau tak tiap2 tahun wajib pergi..
sea lion tu masih ada lagi ye...

Dr Singa said...

30 rm??!!

* pensan *

gi zoo melaka je lah gini!!!

Knor said...

mesti binatang kat situ dah nyanyuk semuakan..

ke akak yg nyanyuk..dekat pun tak pergi2..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

mahalnya tiket Zoo Negara skrg ekkk.... akak pun suka pegi Zoo... tp dah lama juga tak gi Zoo Negara ni... last 5 tahun lepas.. hihi...

Daddy Ziyyad said...

tiket zoo negara tu, bagi saya amat amat mahal, kalau nak banding dgn keadaan dlm nya, keadaan haiwan2 nya yg kurus, uzur...saya masuk zoo tu 2 tahun lepas....buah potong tu pun gila mahal!

asyifa mustaffa said...

2 thn lpas da pgi...bole la...

Ada tgk panda tak? Hihihi...

fairus said...

LAMA TAK G ZOO NEGARA.. ZOO MELAKA PON DAH JADI APENTAH..

Kakzakie said...

Kakak rasalah Lya mana-mana tempat menjadi tumpuan pengunjung mesti jualan dia mahal tak kiralah buah ke air ke, makanan ke tak tahu kenapa jadi macam itu kan...

Lama dah kakak tak ke zoo negara tu mungkin dah lebih 7-8 tahun tak pergi.

Shark Kay said...

entah zaman bila shark last pergi zoo.
heheh..
dulu2 bukan main lg sronok nk g zoo.
skarang dah ilang mood tue.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

ade juga planning nak ke zoo negara tapi masalahnya tak tau la bila nak sampai ...last pergi sana tahun 2008...dah lama la kan ..huhu ...tapi ni mmg nak pergi..nak tengok panda :PPPP