Monday, June 16, 2014

makan's family

Assalamualaikum

Lepas habis kenduri siang nya tu
Malamnya makan-makan lagi
Weols ni memang gathering makan je

Menu malam nya macam-macam
Ada steamboat
Satay
Nasi lemak dengan bihun singapore bungkus kecik-kecik
Ikan bakar
Jagung bakar
Fillet ikan siakap 3 rasa
Kuih-muih leftover kenduri
dan bla bla




baba paling semangat 
dia memang dari dulu nak buat makan-makan steamboat




makan malam itu di sponsor oleh si temok ini






steamboat
buat 2 pot
ramai. periuk dan extension terhad. haha
pelbagai jenis bebola, sayur-mayur,ayam, udang, sotong
gout tak boleh makan ni





adik bujang kita tu
bab bako membako serah je kat dia



panggil orang satay
datang bakar kat rumah




jagung bakar
dalam alum foil tu pari rasanya




ya mari makan !




bihun singapore bungkus kecik
makan 3 bungkus baru kenyang ni
comel je




paling best siapa dapat duduk depan tray satay ni
satay siap je dia dapat dulu
hahaha
pandai pilih port eh!





saudara mara
memang ramai betul malam tu
parking full sampai tak muat
risau aku
takut orang ingat kita buat kenduri kahwin, tapi tak jemput ! haha




time ada kenduri gini baru dapat berkumpul semua
tuan rumah, penat jangan cakap la
siang kenduri, malam makan-makan
tapi bila dah ramai-ramai, seronok tak fikir apa dah !

esoknya mandi laut berjemaah pulak
sampai pukul 12 lebih
rentung jangan cakap la
sampai orang kat office tegur
sebab ingat aku selalu pergi site sampai hitam !
hahahahaha

dah habis baru perasan
gambar semua lupa letak watermark -_-



lets klik !!


12 comments:

MissNadia said...

waaa.. kecur liur tengok steamboat pagi-pagi ni.. sedapnya.. dah lama tak pekena :D

Kakzakie said...

Happy family ni Lya. Kakak suka tengok sebab semuanya boleh kerjasama. Makan macam ini baru best ikut suka mana nak... seronok kan sebab bukan dpt jumpa selalu:)

Afasz said...

seronok nye makan ramai-ramai sefamily. kite pon teringin nak wat steambot cmtu.. satu hari nanti nk wat.

salam singgah dr http://afasz.blogspot.com

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

wah untung la selalu boleh buat makan-makan macam ni :) murah rezeki jemput orang mai makan kat rumah :)

Cik Itah@RRP said...

salam. waa...seronoknya!..

p.s menabung promoted content :)

Knor said...

meriah sungguh..dan sgt bersungguh2 melayan tetamu dgn bermcm2 hidangan..pahala melimpah ruah..

alhamdulillah..
kirim salam dgn tuan rumah yg pemurah tu ye..yg temok tu sponsor ye..kirim slm juga..

eelobor said...

huhuhu....seronoknya dapat berkumpul makan ramai2 cam gini. meriah sangat2....

sudipVSsenduk said...

wah! bestnya kumpul ramai2 mcm ni:) Pagi kenduri, malam makan-makan, pagi pulak mandi laut.. WOW!

fairus said...

MALAMK MINGGU LEPAS BARU JE MAKAN-MAKAN BERSAMA KELUARGA DI TEPI PANTAI.. :)

Daddy Ziyyad said...

hmmmm..tak pernah terfikir pulak saya kalau gathering family nak buat steambot...selalunya tu mmg BBQ, mee goreng, nasi lemak la...boleh la try steambot lps ni...nak masak pun senang

LYAfrina said...

WOW..MERIAHNYA..
MESTI HAVOC SGT NI

cik imm said...

salam kenal..

bihun goreng singapore tu nampak mnyelerakan betul..bt makan breakfast pun best ni..hihi