Monday, June 2, 2014

Wedding lagi ! Ok last. Cousin's wedding at Melawati

Assalamualaikum

Aku rasa entry aku bulan 5 penuh dengan weddingggggggggggg je
Jenuh woi makan nasi minyak orang je kan. ai tahu uols tak sabau nak makan nasi minyak iols kan
kehkehkhekhekkeh sabau ye

So 31Mei lepas adalah wedding terakhir untuk bulan 5 itu. Tolonglah bulan 5 hari tu setiap minggu ada wedding ok ! Nangissss bau bunga rampai orang ni hahaha

Jumaat sabtu aku amik cuti. Jumaat pergi KL. Tapi aku tak pergi nikah pun. Mama, baba dengan adik bujang pergi. Sebab aku kene tunggu si doctor tu balik kerja -_-

So aku gerak pukul 12 macam tu. Sampai nak pukul 3pm jugak sebab jammed -_-

Disebabkan tak dapat pergi nikah, so takde lah gambar aku. Tapi aku tepek jugak. Rembat kat fb cousin hehe





pengantin lelaki adalah cousin iols
ko tengok pengantin perempuan dia. kecik nya. comel je. pinggang dia macam besar peha aku je -_-




hantaran untuk pengantin lelaki. lupa nak rembat sirih lagi
oh ye Dr Singa , motif merembat daun sirih adalah untuk amik berkat kononnya hahaha



kemahen segak berdiri cousin aku tu



unplanned theme. tetiba go green plak masing-masing




kompang di palu pengantin baru lalalala




pengantin perempuan ni kalau tak silap lagi muda dari aku kot
kecik comel je kan
segan nak amik gambar sebelah
takut aku kelihatan seperti gergasi di situ nanti
tak baik memalukan diri sendiri kakakaka




maka kita duduk bawah bersama kanak-kanak riang





dan pandai-pandailah bawak diri makan
hajat nak makan udang panjat tak kesampaian
meja makan beradap full. hahaha




menu yang memang ohsem oh la la !
sambal sotong ohsem ! rendang daging ohsem ! ayam tu, tak tau masak apa. macam masak lemak cili padi, macam masak kurma, tapi ohsem too !




go green !







mama kalau bab bergambar, laju je haha

Selamat Pengantin Baru Abg Yen dan wife
semoga berbahagia kekal hingga ke syurga


lets klik !!

9 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Sama cantik sama padan pasangan pengantin tu FA.. lauk pengantin memang awesom kan :)

Dr Singa said...

kalau nak lagi berkat dik.. ko kunyah sirih tu!!!

Kakzakie said...

Betullah kena kunyah baru betul macam Dr Singa kata. Kat sirih junjung tu ada kapur dan gambirnya sekali kan - kunyah jgn tak kunyah hihi...

Comel memang pengantinnya:)

Cik Itah@RRP said...

salam. wa...macam pinang dibelah dua pasangan pengantin tu :))

Acik Erna said...

betul kata doc.singa..acik dengar pun memang macam tu..tapi bukan sirih junjung pengantin..tapi sirih junjung orang bertunang..ambil daun yang bertemu urat katanya.
suratan atau kebetulan dan memang dah sampai jodohnya..masa tu sedara bertunang..ada mak cik tu tolong belek2..ada 2 helai je jumpa yang bertemu urat dan yang makan 2 orang tu dah pun selamat naik pelamin..
acik cerita je aini,,jodoh pertemuan ditangan Tuhan kan.

Afasz said...

cntik nye hantaran.. sy tgh survey2 deco hantaran ni tuk abg sy yg bakal kawin tk lama lgi.

Knor said...

tahniah cantik sepadan..

akak tggu lya aje ni..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

akak pulak sampai rindu2 nak mkn nasi kenduri... hjg mggu ni baru ada satu jemputan.. kikiki...

- said...

comel pengantinnya..kecik molek