Tuesday, July 22, 2014

kepingin sizzling

Assalamualaikum

Malas ye sekarang nak update blog
Ye malas sangat

Tahun ni, langsung aku tak buat biskut raya
Ye tahun ni adalah tahun pemalas nak raya huhu
Takde mood nak buat biskut
Aku just beli dates & fates je. Senang. Hahaha
Pastu mama beli kerepek2 dengan kuih tradisi dia tu
Oh ye. Adik aku je buat cornflakes madu. 
Nasib baik minah tu rajin. Haha
Then ada sket biskut raya yang orang bagi

Shopping raya tak shopping sangat la
Sebab hari tu dapat voucher Parkson RM 60, so beli handbag. Tambah sket duit la. Mana nak dapat handbag RM 60 hoih

Semalam berbuka makan roti telur je dulu
Lepas Maghrib baru keluar
Adik aku tu nak cari baju
Baju dia ada sehelai je
So pergi Tesco. Kat luar Tesco tu banyak je orang jual-jual baju
1 haram dia tak berkenan
Tapi yela aku tengok pon tak berkenan
Aku confuse, baju raya ke baju tunang
Sebab merelip sangat huih

Dah tour cari baju tak jumpa, lapau le
So pergi kat food court je. Makan sizzling yee mee
Favs !





Favs sizzling yee mee tesco
Tapi alahai cili padi tinggal banyak tu je
Habis aku kaut
Makan sizzling tak makan cili padi cepat muak


Dah kenyang makan sizzling, pergi masuk KFC jap
Nak beli ayam goreng, untuk sahur
Sahur makan ayam goreng, nasi, kicap. Hehehe
Masa beli ayam tu nampak ada tiramisu
Hoih godaan !



Not bad. Sedap jugak
Tapi sampai rumah dah tak sejuk sangat la
Patut dapat terus makan baru syiok kan
RM 5 kot ni

So hari ni berbuka sorang
Adik aku tu balik keje 10pm
Tapau kat kedai je la
Tak nak p bazar. Kalau p bazar melayang-layang duit aku
Kalau tapau kat kedai, beli goreng-goreng baru RM 5 lebih kurang
Ye kedek sangat
Yelew kita tak dapat duit raya limaratus yuuuu hahaha

~ Keep praying, semoga segala urusan MH17 dipermudahkan
~ Keep praying untuk saudara mara Islam kita di Gaza, dan di mana-mana seluruh dunia



lets klik !!

9 comments:

Kakzakie said...

Kakak faham Lya rasa kurang ketenangan kali ini tu yg malas nak buat biskut raya.. Alaa.. beli pun banyak ada kan.

Kalau berbuka sendiri lagilah malas nak masak:)

nur anis said...

adehh..teringin pulak nak makan sizzling...

asyifa mustaffa said...

Sama la...thn ni kureng skit mood nak raya...tp buat juga biskut...anak2 nak mkn kan...kena la juga...

Knor said...

beli aje lya..

Cik Itah@RRP said...

salam. malas dan takda mood eh? hehhehe cari mood yang hilang tu hehehe

p/s sama la kita..cari cari tapi tak jumpa+ juga baju raya uhuk

makcikkantin said...

Fav mskcik jugak sizzling ni..:)

LYAfrina said...

bab kuih pn lya tnjuk semuanya..

seapnya m sizzling tu.. lama mkn

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

sedapnya sizzling mee :)

eelobor said...

saya pun dah kurang sangat update blog sekarang. bila ada masa terluang jengah blog kekawan jer...