Friday, July 11, 2014

terima kasih daun keladi

Assalamualaikum

Semalam berbuka tak masak.
Adik aku tu ajak makan kat luar.
Terima kasih ye belanja.
Lain kali belanja lagi huk huk huk

So semalam makan kat Rowsix, Aeon Bandaraya
Mula-mula nak makan kat The Chicken Rice Shop
Baru pukul 6pm masa tu, tapi dah full book. Tsk -_-
Takpe takde rezeki. Lain kali



sebab kelmarin tak makan nasi, maka semalam mesti nak makan nasi jugak
tomyam goong with rice and chicken satay

adik aku tu makan apa ntah
macam nasi ayam. tapi ayam dia berempah grill
sedap
rowsix ni makanan dia banyak penggunaan serai
so rasa tu sedap je. dan wangi




minuman kami. aku minum watermelon lychee, adik aku tu minum lychee branch

Alhamdulillah makanan kat Rowsix tak pernah mengecewakan
selesai makan, cepat-cepat nak pergi solat Maghrib
tau-tau je lah
Aeon punya besar, tapi surau 1 je
Yang nak sembahyang ramai
Kene tunggu amik wuduk, tunggu telekung
Tunggu ruang untuk solat
Nasib baik kami cepat makan dan cepat pergi surau


Dalam Aeon kat ground floor tu dah penuh kiosk kiosk sempena raya
baju raya, tudung raya, baju melayu, aksesori wanita, baju kanak-kanak, perhiasan rumah, makanan, kuih raya itu ini itu ini
Ish banyak betul



kiosk ni. kenyang makan tester je
kejap dia bagi tester kek coklat, kek marble, itu ini itu ini
kat kiosk ni kami beli popia mini udang
sedap pedas. RM 28 sebalang





balik je terus unsealed balang popia tu
mengadap 2 beradik makan
tengok la dah tinggal banyak mana
betul kata tuan kiosk tu
mesti popia ni tak sempat tunggu raya hehehe

lagi 1 tu, kuih kapit kacang
tengah lipatan tu ada kacang tumbuk
sedap. RM 20 sebalang
katanya nanti ada perasa lain datang. coklat. dia suruh datang minggu depan
InsyaAllah ye dik

Dalam masa yang sama, jangan lupakan saudara kita di Gaza
Jangan putus berdoa
Jangan pernah putus berdoa
Semoga Allah lindungi mereka di sana
Semoga keadaan kembali ke sediakala, dengan kuasaNya
Amin..



lets klik !!

7 comments:

Kakzakie said...

Oh berbuka diluar itulah yg malas kan Lya nak bekejar cari tempat solat. Kalau dekat-dekat masjid tak apa tapi kalau shopping complex kena sabarlah...

redza said...

habis 1 balang beli lagi 4,5 balang

Amanda Suria said...

bestnya berbuka kat luar..Rowsix ni kat mana...mcm sedap plak tgok tu ha...

Knor said...

Knor tk suka berbuka di luar..hti mcm tk tenang jer..fikir nk solat..jer kpla..

mcm tk selesa.

eelobor said...

kami lak berfikir 5-6 kali nak berbuka puasa kat luar bila memikirkan setiap pakej hampir tak masuk akal dengan apa yang mampu di makan selepas seharian berpuasa berbanding harga yang dibayar

Cik Itah@RRP said...

salam. ehe selalu berbuka kat ruma ja..masak sendiri..jarang berbuka kat luar :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

popia goreng macam ni pun fav sy :)