Monday, August 18, 2014

My BFF Wedding: Raudah & Amirul

Assalamualaikum

Alhamdulillah. Seorang lagi bff selamat bergelar isteri
Maka dikalangan 6 orang bff, tinggal lah aku dengan lagi sorang belum kahwin lagi
Tapi yang lagi sorang tu dah tunang, InsyaAllah tahun depan  langsung
Takpe. Aku memang sengaja bagi semua orang kahwin dulu. Time aku kahwin, semua datang bawak flower girl/boy untuk aku. Hahahaha

Gambar tak banyak dapat snap. Nikah pagi sabtu 16/8 tu
Hujan lebat sangat. Hujan bawak rahmat tu
Walaupun hujan, tetamu tak putus datang.

Nikah around 10am macam tu. Sanding around 1pm
Alhamdulillah semua berjalan lancar
Walaupun hujan, becak sket
Tetap berarak
Siap kompang menari-nari kau ye





A very good friend of mine, Raudah





Masa ni tunggu tok kadi 
Tak senang duduk dah minah tu haha
Amboi gelakkan orang kau ye




Alhamdulillah, sekali lafaz





Barisan hantaran kedua belah pihak




Duit mas kahwin




Odah, dah salam cium tangan, pasni tak leh gaduh mengamuk
Doso nanti. Hahahaha




Beautiful dais by Mentari Kreatif





Kek kahwin ni, aku bagi contoh gambar kat dia
Pastu dia order, orang tu cakap susah btol nak cari pearl kaler peach tu hahaha. Nasib baik ado
Comel, mak sukaaaa





Sumbangan saya yang tak seberapa
Hihihi
Tangan tak kreatip kau. Aku main asal boleh je la. 
Guess book tu housemate Raudah buat kan
Photoprops tu design je la. Shape kat google berlambak
Sebab dia cakap dia nak tema kayu-kayu
So aku beli 3 frame kayu tu kat Kaison
Pasu dengan bunga kering tu pun Kaison
Box isi magic pen tu kat DIY
Simple taraaaaaaaaaaaaa






Menu kahwin memang ohsem
Rumah Raudah kalau buat kenduri, lauk memang thorrrrbaek !
Menu hari tu kari daging, ayam masak merah, tempoyak daun kayu, terung dengan kulat sisir masak berempah, dengan asam rebus batang keladi
Perghh semua thorbaekkk ok. Paling favorite mak, dah tentu la tempoyak daun kayu tu





Tahniah Raudah & Amirul
Aku doakan kau kekal bahagia hingga ke akhir hayat
Selamat bercinta hingga ke Jannah
Jadi isteri yang baik, solehah, patuh dan hormat suami
Doakan aku menyusul cepat sket, InsyaAllah
Tetiba. Hahaha



We’re here on this special day
Our hearts are full of pleasure
A day that brings the two of you
Close together
We’re gathered here to celebrate
A moment you’ll always treasure
We ask Allah to make your love
Last forever

Let’s raise our hands and make Du’a
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let’s all say, say, say

بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fee khair.
Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fii khair.



lets klik !!

11 comments:

Knor said...

wah,lauk pauk tu sgt terliurnya...

selamat pengantin baru buat pasangan moga bahagia hingga ke syurga firdaus

fairus said...

Teringin nak kawin lagi satu.. Hehehe

Cik Itah@RRP said...

salam. alooo..sweet sy tengok mereka..

p.s tuan punya blog bilanya nak naik pelamin? hahaha ok ok..im just kidding..jangan terasa tau ..kosong+ :))

asyifa mustaffa said...

Alhamdulillah...selesai dah ye...

Fa..jodoh ajal maut di tngan tuhan...insyallah...1 hri nnti...giliran kamu pula....:)

Kaison melaka tang mna?? Ngidam aih nk pgi...!!! Hik3

Kakzakie said...

Syukurlah akhirnya mereka bersatu sebagai pasangan sah...

ps: sebenarnya kakak lihat rumah pasangan anak buah kakak bagaikan tahu pengantin hanya untuk keluarga saja. Mereka yg dtg tak masuk rumah sebaliknya terus ke khemah yg disediakan. Mak/ayah pengantin dah menanti dipintu gerbang utk jemput tetamu menikmati hidangan...

Acik Erna said...

tempoyak daun kayu ni biasanya ada di negori acik je ni lya

Daddy Ziyyad said...

Tahniah & moga berbahagia hingga ke syurga buat kawan awak...Dan saya doakan awak pula akan bernikah kelak, Insya Allah :)

- said...

syukur alhamdulillah.. tahniah buat beliau...

nur anis said...

teringin nak feeling-feeling pengantin lagi..haha

Cik Itah@RRP said...

salam. singgah nak baca entri baru tapi takda...komen sekali lagi kat sini hehehhe

LYAfrina said...

Alhamdulillah..
Tahniah buat bff.
Ok pe hasil tngan lya tu.. kretip gak..
pelamin dia cantik sgt..