Thursday, August 21, 2014

potluck raya kecil-kecilan

Assalamualaikum


Ni rasanya last 2 weeks
Plan kecil je nak buat potluck
Just a small one. Sebab amoi kat floor ni cakap nak makan rendang
So dah alang-alang musim raya ni, kitorang pon buat la potluck
Tak ramai pon. Kat floor ni je. Senang nak manage kan
Buat time lunch. Hari jumaat. Gigirl makan dulu. Boboy balik solat jumaat baru makan




Menu nya.



Lodeh.




Sambal udang.




Urap. Rendang daging aku bawak.




Rendang ayam.





Nasi impit. Ketupat palas aku bawak.




Puding karamel tedap tangat.




Kebetulan, birthday 2 orang colleagues ni
So celebrate sekali





Choc cake by yours truly
Deco-deco atas tu buat pagi tu masa sampai office
Macam taska plak aku rasa hahaha





gitu je la potluck cum birthday celebration 
kecil-kecilan je
siap makan, kemas-kemas sambung kerja




lets klik !!

6 comments:

asyifa mustaffa said...

Pandai pulak amoi tu mkn rendang yek..! Hehe...

Mkn kecil kecilan pun...meriah juga nmpk tu ha...bnyk menu...alhamdulillah...:)

Knor said...

mmg semua mkanan tu membuatkan air liur ni mcm nak meleleh jer..

sabar2

Kakzakie said...

Kalau macam ini banyak di kata kecil-kecillan kalau besar entah macam manalah agaknya:)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

kecik2 pun.. mewah juga dgn makanan Faz.. suka pulak akak tengok deli kek tu.. boleh akak tiru nanti tu ehe ;)

Daddy Ziyyad said...

Boboy2 tu semua bawak tak makanan, or bawak perut aja? hahaha

catz said...

lawanya ketupat palas tuh..
btw tu urap apa? macam menarik...
apa bahan bahan tuhh?