Wednesday, September 17, 2014

3 beranak je

Assalamualaikum

Sekarang kat rumah tinggal aku, mama, dengan baba 3 beranak
Adik-adik aku yang 2 orang tu dah mula campus life dia
Yg bongsu tu memang kat campus
Yg no 2 tu memang duduk rumah sewa dia kat belakang hosp tu
Tinggal je lah bertiga hahhh hoiiiiii

Tapi aman sket la. Boleh aku bermaharajalela dalam rumah tu kakakaka
Jangan harap nak bermaharajalela
Memang mak aku ketok dengan sudip nanti

Semalam cuti malaysia day, pergi bangi
adik aku yang no. 3 tu baru masuk ukm
tak dapat hostel. so mencari bilik sewa
dapat la bilik sewa dekat area sg tangkas
semalam pergi hantar barang-barang dia
humangaihhhh boleh semput aku angkat barang-barang dia naik tingkat 1
putus napas kau
nampak sangat tak healthy hahahah

balik sampai rumah dah nak maghrib
balik solat dulu, then keluar cari dinner
sekarang, bapak aku tu berselera betol makan dekat Restoran Astana Putih
Restoran Astana Putih, Masjid Tanah
memang variety makanan dia
tempat pon best. dah banyak kali makan sini, dah jadi tempat favs bapak den





baba tengah makan bihun sup. actually tu bihun sup mama. hihi
tapi biasa la, kitorang ni kalau makan, pinggan tu rotate
kejap dekat mama, kejap dekat baba, kejap dekat aku
semua dapat merasa
makanan kat sini sedap-sedap. berbaloi dengan harga
oh masa ni baba order fish n chips, tapi tak sampai lagi





ni makanan iols
nasi goreng kam heong special
sedap sedap. sengkak nak perabih




ni saja tepek
semalam tengahari mama masak sup bebola ikan tenggiri
favs sangat ni
baba kalau bawak balik ikan tenggiri fresh yang baru naik tu, menu wajib mesti sup bebola 
tedap tangat wey
makan plak dengan nasi dengan belachs
mak mertua lalu pon tak nampak

eh ! belum ada mak mertua so bleh makan gelojoh sket
lalalalalaa



lets klik !!

11 comments:

Chot said...

ikan mahal..memang sedap..uhuk..untung senang dapat makan ikan mahal selalu..hoho..
mcm mna nak buat bebola ikan tu?

Knor said...

sunyilah kalau gitu..musim cuti sekolah ni...bertambah le kerja..
bising tu biasa..

enak2 juadahnya..tumpang tgok je..

JaSSNaNi said...

assalamualaikum...
kalau ber3 makan kat kedai la ye.. hehehehe... boleh pilih menu apa yg kita suka.. :) :P
Kalau bebola ikan buat sendiri memang best kan.. :) terbaik lah.. rajin mama bagi makan anaknya nan sorang tu.. :)

fairus said...

SEDAPNYE MAKAN....

Dr Singa said...

namnpak macam sikit nho nasiknya.. lauk setimbun!

Kakzakie said...

Nakal betul anak dara ni:)dah ada mak mentua baru makan nak behave ye Lya:) So sekarang depan mak sendiri siapa kisah ye tak..

Afasz said...

umah sy dekat ngn ukm. meh sy tulun jaga adik awk. hehe.

makcikkantin said...

makcik pon dah tinggai 3, makcik pakcik and mak mentua.....

Yana Ujang said...

oit dtg bangi roger la..haha

restoren astana putih ehh..oke oke pasni pi melaka kena terjah kedai tu... :)

eelobor said...

lelama mesti boring duk rumah bertiga jer kan....

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Haippp....cover2 dah kna practice ni..kot x lama lagi nak ada mak mertua....ekeke... Insha allah...amin