Wednesday, September 3, 2014

Bendul dilangkah.

Assalamualaikum


Mak andam - done.
Photographer - done.
Khemah tetamu - done.
Khemah pelamin - done.
Khemah makan beradap & hiasan meja bla2 pot pet - done.
Rewang - baba uruskan.
Kendarat - baba uruskan.
Kad kahwin / bunting / banner / badge - done.
Kursus/ borang2/hiv test bla2 - tuan badan p settle sendiri
Kompang - done.
Bunga api malam berinai - done booking.
Group berzanji - belum book.
Barang hantaran nikah - 1 hape tak beli lagi.
Pengapit - dah booking anak buah. done.
DJ - done. (Karoke wajib ada ! hahaha)
Bunga telur - belum beli
Kek - belum book tapi dah tau nak order kat siapa.
Goodies belah lelaki - belum fikir nak bagi apa

Bla bla pot pet pot pet eh apa lagi ?

Phewww...


It's hard to manage a wedding.
Moreover, ini adalah first time menguruskannya
No experience at all!
Banyak benda nak fikir kan
Takut ter-miss apa-apa ke

Tapi berkat tolong kawan serba sedikit, tau lah jugak

Semoga dipermudahkan Ya Allah..





Renyah jugak nak buat sendiri ni
Tapi nak mencuba punya pasal, try lah
Walaupun tau diri tak berapa kreatif, nak jugak try !
Google kan ada! Heh !!

InsyaAllah, tunangnya bulan 10 ni. Masa besday I gitew. 5 Oct. Masa raya haji tu
Majlis langsungnya InsyaAllah cuti sekolah hujung tahun ni

Semoga dipermudahkan urusan adik ku



Ye, adik ku ye
Jangan lelebih sangat. Hahahaha

Adik yang no 2 tu. 
Si doktor tu.
Sebab dia memang takde masa nak uruskan, aku dengan sukahatigirangriangria volunteer jadi wedding planner. Tetiba.

Kbai.
Nak sambung google design hantaran *sambil melambai ala model*


lets klik !!

15 comments:

Knor said...

tahniah2 sukanya kakak dgr..

Knor said...

adik ke..terlps note kat bawah tu..sbb tak sabar nak komen..hehehh tahniah

Dr Singa said...

kendarat tu apa?

nak alamat akak dik?
nak pos kad kawen dak doktor..
kalao orang johor .. banyak habuan kau dik bila melangkah bendul!

hahahhaa..

Fazleyatul Aini said...

Knor - hehe kita belum lagiiiiii. bagi adik dulu

Dr Singa - nak2 nanti kita mintak. kad belum siap pun lagi hehehe

Kakzakie said...

Insya-Allah berkat kerjasama semua berjalan lancar. Tak apa mana yg dah ada calon jalan dulu...

nur anis said...

fuhh..wedding memang penat...saya pernah jadi wedding planner akak saya pun penat giloss..tapi seronok..:)

Allene said...

buat kerja kahwin memang penat... tp puas hati

Petak Bunga said...

nanti kahwin sendiri..
adik2 plk tolong

Daddy Ziyyad said...

doktor mmg busy, selalu takda masa...so sebagai akak yg baik hati, sila lah uruskan ya....hahahaha

tiga lalat said...

Salam. Hee sungguh sibuk nak berkahwin.

Yana Ujang said...

untung ada ahkak rajin + kreatif...dpt kt aku x pasal suruh adik buat sendiri..kahkah

semoga dipermudahkn urusan ko satu family..pasni market kn diri ko lah kot ada org nk amek ko jd weds planner dorg gak..amboi! :p

asyifa mustaffa said...

Baiknya kakak....:) ambik berkat...lepas ni turn kakaknya pulak ye...enjoy dlu...! Hehehe...

LYAfrina said...

eyh..ingatkan majlis lya..

xpela... nanti smpai turn lya plok.. hehe

mamabeauty said...

nice try.. atleast ada effort kans.. mana tahu bebila dah ada pengalaman boleh jadi wedding planner org lain pula

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Expert uolsss...xpe lepas ni tuan tanah kedaung nak knduri senang sbb dah ade pengalaman..semoga semuanya berjalan seperti yg di rancang