Tuesday, September 30, 2014

D'Nangka Bukit Katil

Assalamualaikum


Bersiaran dan ber-update secara lembapss
Sorry tak efficient nak meng-update lately

Semalam dok rumah adik aku
Sebab malamnya nak keluar cari kain
Kain nak buat backdrop mini pelamin
Kitorang main DIY je nanti
Mula-mula pergi Kamdar, takde berkenan
P Nagoya, baru jumpa. Dah settle tu lapau le kan

So meronda-ronda cari makan
Sampai ke area Duyong
Meriah kedai makan situ. Tapi tak berhenti pon
Sebab scary banyak sangat kereta laju-laju semua
Seram aku. Then terus pergi Bukit Katil je
Mula-mula ingat nak makan kat Berkat Salam
Pastu teringat D'Nangka. Tak pernah pergi
Opposite dengan Berkat Salam. So ke situ je. Nak try la kan



Environment dia best
Terasa macam pergi kedai makan di zaman hang tuah plak hahaha
Sebab atap dia nipah kan
So classic me loike !
Tepi tu hutan kot. Bengong gila aku whatsapp gambar ni kat whatsapp group bff, Dorang cakap baik2 kang nampak benda lain plak kat belakang tu. Bongekkkkkk




Order tomyam campur
Sedap. Tengok cam cair je color dia kan, tapi sedap la kat tekak kitorang




ayam masak apa ntah tapi dengan kerabu mangga
sebab dekat menu dia nama thai tak reti nak pronounce hahaha




sotong tepung. kurusnya sotong dia kan
tapi as long as bukan 'cekodok', then ok je
ni kalau sampai rupa cekodok, akak bengis ok hahaha
rasa, not bad cuma sotong kecik tak puas. hehehe





kailan ikan masin. sedap
padahal goreng simple je kan
tapi sedap. kailan dia crunchy lagi. tak overcook 
*amboi komen macam masterchef hahaha *




kakak harus ceria nak makan ye
tapi combination lauk kitorang tak kene plak
dah la order tomyam, tetiba ayam ada kerabu mangga
2 lauk masam
ceah. tapi takde nanti datang lagi hihihi





adik kalau lapau muka bengis
tu lelaju cucuk sotong
nak amik gambau pon tak bleh





kaunter dia
total damage RM 36. Murs murs. Boleh datang lagi
Cuma portion makanan tu sket. Tak puas. Hahahaha
Lepas tu tetiba tengah makan, hujan -_-
So kene makan lelaju. Tak dapat menikmati makanan
Nampaknya kene datang lagi
Alasan sangat
Dasarrrrr kau kan



lets klik !!

13 comments:

LYAfrina said...

Sedap2. Lya klo mkn mmg suka pergi kedai mkn y enviromentnya menarik.. bru ade feel nk mnikmati makanan

Kakzakie said...

Nampak classic tapi hidangannya menarik sangat. Makan berdua oklah tu jgn banyak-banyak:)

Acik Erna said...

baca blog liya..banyak tempat makan yang acik tau..tapi nak cari takut tak jumpa..tengok je pun dah seronok liya

makcikkantin said...

Tak pernah sampai Melaka....:)

Allene said...

eh.. murahnya harga...

entry terkini...Kenapa Homeopathy yang menjadi pilihan???

asyifa mustaffa said...

Pepagi termasuk sini nmpk makanan...! Lapor!!

sudipVSsenduk said...

Kakak & adik sama cantik :)

fairus said...

Dah dekat dah tu.. Nape tak roger... Kalau tak boleh makan free.. Hehehe

Daddy Ziyyad said...

cuba tengok gambar pertama tu..
kat belakang....ada mata hantu warna merah ( belah kiri)...

hahahahaha

Knor said...

kai lan ke, atau kubis tu...?

terliur teman....

eelobor said...

sotong tepung tu nampak cam menjadi jer..... mesti sedap dan ranggup kan tepung dia?

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

mmg jarang jumpa kedai mcm tu lya.. yg nampak lain mcm sbb takde nmpk org lain kat gambar mula2 tu... tu yg ramai mengusik tu.. hehe.. pepun makanan nmpak sedap!

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

iols pun suke kalau kedai yang atap-atap nipah ni ..macam klasik gitu :P