Monday, September 22, 2014

Misi Crocs Baba & Ikan Bakau

Assalamualaikum


Misi cari Crocs baba ni dah pending berapa minggu dah pon
Nak beli Crocs memang kene ke bandar lah
Dah tu setiap weekend ada je program nya kan
So weekend hari tu kene jugak pergi
Tau la Crocs kan memang tahan lama. Berapa tahun baba pakai 1 Crocs tu
Ada 3 tahun lebih rasanya
Ni nak beli baru la. Sebab tapak dah haus sket. Licin kang bahaya
Baba pakai medical Crocs tu. Diabetes kan. Orang diabetes bagus la pakai Crocs
Sebab kaki orang diabetes ni kan sensitip gitew






So pergi Crocs kat Aeon Bandaraya je 
Weekend kan, Punya padat
Terus pergi Crocs. Malas pusing tempat lain
Duduk kat Crocs je nak sejam jugak
Test itu test ini kan
Yela nak kene betul-betul selesa dengan kaki baba tu
Aku pon melanguk jugak la tengok Crocs





Eh berkenan pulak tengok yang ni
Test test pakai
Woi sedap. Patut la baba suka pakai Crocs
Sekali tengok rege, al pitam. 200 lebih
Simpan hasrat. Tunggu bonus.
Kedek sangat. Hahaha


Dah settle membeli Crocs tu, nak cari tempat dinner
Baba cakap nak try Ikan Bakar Lagenda, dekat je dengan Aeon. Sebelah dengan Tesco tu
Dekat Taman Lagenda
Saje la nak try

Then order-order




Siakap bakar
Okey pelik. Tak pernah makan ikan bakar kuah berladung gini
Okey la not bad
Tapi bila bakar tu, mind set mesti ikan bakar, yang cicah dengan kicap cili / air asam
Ni mungkin dia improvised. Ikan bakar curah sekali kicap
Okey lah okey lah boleh diterima





Menu lain-lain adalah kangkung belacan, tomyam ayam, sotong tepung dan telur dadau
Sotong tu ok jugak cuma liat sket. Nasib tak tercabut gigi senah
Kangkung belacan sedap
Tomyam ok la. Ada rasa cuma kedekut bahan tskkkkk




Mama dan baba
Baba biasa lah, walaupun kau order nasi dan pelbagai lauk, dia pasti order bihun sup
Menu wajib dia. Bihun sup dia not bad sedap jugok

Total damaged RM96 kot
Sengkak perut nak drive balik



lets klik !!

17 comments:

Knor said...

jejln cari kasut dgn mkn2.....ikn bako

terliurrrr...

Acik Erna said...

crocs tu memang mahal kan liya..acik pernah la pi masuk..tengok harga..terus keluar balik hi hi

Acik Erna said...

crocs tu memang mahal kan liya..acik pernah la pi masuk..tengok harga..terus keluar balik hi hi

NM03 said...

tu la kan... harga crocs cekek darah... tapi mmg sedap pakai.

Kakzakie said...

Kasut yg selesa pakai dikaki biasanya memang mahal. Macam juga Schol tapi selesa...

Baba kan diabetic sebab itu dia kena kurangkan makan nasi...

makcikkantin said...

Makcik pun ada crocs....sampai lunyai guna...4 tahun ada kot
then beli lagi satu...licin la pulak...sudahnya guna kasut jelly 35 hengget kehulu kehilir

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

terliur plak nampak ikan bakar berladong tu.. hihihi...

fairus said...

TERINGIN PLAK NAK MAKAN IKAN BAKAU..

asyifa mustaffa said...

Lawa nya la kasut tu kaler dia..soft jek! 1st juga nengok ikan bakar abih kuah gitu ha...mcm biasa nmpk nma kedai ni...

Jarang p aeon c2 time ahad...mmg tau dah...pack yg amat orgnya!

Yana Ujang said...

xpnh beli crocs ori..asek beli pelesu punya jek..kehkeh :p

Daddy Ziyyad said...

saya pakai Crocs cetak rompak aja..hahahahaha..

Ridzwan Hafidz said...

terliurnya tgkk

eelobor said...

adoiii....siakap bakar yang tak tahan sangat tuh. bab crocs tuh boleh ketepikan lagi. bab makan nie memang pantang.... hihihihi

Dr Singa said...

Ai is geng Baba
Penggemar Crocs

LYAfrina said...

x pernah beli kat crocs ni..

Chot said...

Lya Smpai nk tercabut gg tu knpa...pakai gg pelesu kotnye? Hahahaah.
Siakap bakar berkuah..sungguh..mmg pelik tu

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

eh....ikan bakar ke tu? ingatkan ikan berkuah...pelik la...huhu