Wednesday, October 29, 2014

Daging masa hitam tak berapa hitam dan potato fritters


Assalamualaikum

Hehehehe
Ok gigal tetiba gelak
Pagi ni tak banyak keje. Tu dok isi biasiswa skim tenaga pengajar muda UiTM
Tetiba sangat. 
Eh sesiapa menanti biasiswa ni, p isi. bukak web UiTM. Dia sampai 7Nov kot






Ni hari tu daging korban punya menu
Nak buat daging masak hitam. Macam tak hitam je
Aku guna kicap pekat 3 ayam tu. Sebab tu tak hitam sangat kot. Padahal dah banyak aku letak -___-
Resepi ? Aku tak ingat resepi mana. Aku main google je
Kemain minyak berlinang. Tapi takpe, pakai minyak jagung.Amboi coverline. hahaha





Ada 1 hari tu try buat potato fritters yang selalu sangat aku tengok orang buat
Aku main balun je buat. Takde nya sukat bahan. Main campak je
Kentang + tepung gandum + telur + garam
Kuantiti tepung tu agak-agak je
Sedap jugak. Buat kudapan sambil meniarap tengok tv lololololol

Kbai.


lets klik !!

13 comments:

Kakak Norihan said...

sedap nampak dging tu...resepi tak ada ke...

mcm knor maqin campak jer..tak de maknanya nak sukat2..

lambat

Kakzakie said...

Eh... makan jgn meniarap Lya. Menonton meniarap tak apa:)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

waaa....nampak sedap walaupun x brape nk hitam :)

JunAina said...

Wahhh sedapnya akak tak suka kalau menu2 daging ni...

~MaMa RX SToRYMoRY~ said...

Pre order bagelen atau brownies kartika sari dan amanda fresh from Bandung,Indonesua
whatsapp ina 0192633431

Afasz said...

nnti kite nak try gak patoto tu, tk try lg. ramai dah try

Daddy Ziyyad said...

daging masak hitam nampak macam daging masak merah! hahahaha...

tapi asalkan rasa sedap, balun aja lahhhh

cikceriacorner said...

wow bestnye..minta sikit bleh?hehehe

fairus said...

Uii.. Sedap tu.. Bak sikit..

LYAfrina said...

daging masak merah.. ha ha

xpernah cuba lg buat potato fritter tu

Cinta Cinta said...

agak pun teringin gak nak try buat potato fritters tu.. macam menarik je...

nur anis said...

nyum nyum..sedap nampak tu..

Iryns Ahmad said...

bru fikir esok nak masak daging..daging korban xterbela lg kt freeze..krik krik....hehe..