Tuesday, October 7, 2014

DIY simple mini pelamin untuk majlis tunang

Assalamualaikum

Syukur alhamdulillah. Majlis tunang adik aku berjalan lancar hari raya haji hari tu
Terima kasih semua saudara mara yang banyak tolong weols. 
Gambar adalah super banyak. Marilah kita bahagikan beberapa bahagian
Bahagian pertama adalah untuk mini pelamin
Mana-mana yang nak bertunang, nak cari idea buat sendiri mini pelamin, boleh usha lah idea weols ni
Simple je. Rasa sedap mata memandang kira ok la tu





inilah mini pelamin nya
takde stage apa pun. bentang karpet je
kerusi tu, weols beli kerusi panjang gitu. boleh duduk ramai amik gambo kan
sebab tetiba karpet dah oren, kene naik kan bunga kaler oren jugak. kalau tak, mesti macam tetiba sangat apsal karpet oren  -______-

Backdrop pelamin tu, beli je kain. Aku beli kat Nagoya
Kain ikut suka la nak guna kain apa.
Asalnya nak beli kain yang berat tu, kain jersey orang panggil
Pastu takde berkenan. Beli kain apa ntah. Kain licin. 6 hengget semeter

Bunga kat kepala backdrop tu beli kat Kaison
Dekat 30 hengget jugak kot






Close up detail
Rama-rama tu beli kat kedai jual bunga
Yang rantai manik-manik tu beli kat Kaison. Sekotak dalam 4-5 hengget kalau tak silap
Rantai manik tu susun tinggi rendah tinggi rendah je
Backdrop tu, pandai-pandai la susun, nak kasi dia berkedut-kedut gitew




Lantern beli kat Kaison. Yang kecik rm 2++ yang besar rm3++
Bunga yang belakang sekali tu, aku beli kat kedai 2 hengget je
Tapi tak 2 hengget pon. 2 hengget setengah ggrrrrr
Tapi suka la bunga tu. Aku tak gubah mana pon. Biar dia rustic look gitew
Rustic la sangat hahaha
Pasu dia beli kat Kaison. Lupa bape hengget

Gitew je la. 
Simple je. Main taboh je
Sepupu aku balik, dia oter la sket
Kesimpulannya, mak puas hati
Clap clap clap clap



lets klik !!

13 comments:

Miz Eija said...

salam perkenalan...

simple but nice... kreatif juga yea.. sy dulu sewa sb tangan keras nak mendeko.. mmg xda seni hihi

Kakzakie said...

Ini kali pertama rumah mak ada pelamin kan Lya. Mestilah mak suka campur nervous..

OK cantik dan sweet sangat....

Amanda Suria said...

Bila buat sendiri mmg cukuppuas hati...kan....eh..tetiba rasa nk tunang la...

Acik Erna said...

Selamat bertunang buat adik liya.Tahniah

Knor said...

boleh sgt dh ni..simple, tk serabut, sederhana gitu..

selmt bertunang ye utk adiknya... blum sah lgi ni... kn..

hti2 di jln raya

eelobor said...

"sesimple" majlis adalah yang terbaik....

nur anis said...

simple je...tapi sweet...:)

Dr Singa said...

Kaison, Daiso
kedai-kedai yang 'berdosa'!!
banyak benda2 best!!
Tahniah Doc!!

LYAfrina said...

cantik sgt..
simple but nice

LYAfrina said...

cantik sgt..
simple but nice

LYAfrina said...

cantik sgt..
simple but nice

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

eh..ok la ni ..comel je ...sy suke yg simple dan kemas...

sagahayat said...

Mini pelamin utk disewa
All in hanya rm350.self collect di saujana impian,kajang
Harga murah tp eksklusif
Facebook: simplyrentbyeachother
Call/whatsapp-0133981637/0172456995