Wednesday, November 19, 2014

campur gaul

Assalamualaikum




2014 bakal melabuhkan tirai tak lama lagi
Apa pencapaian anda sepanjang 2014 ?
Aku ? Pengumpulan lelemak yang memang sentiasa berjaya




Dah jumpa tauhu bakar yang sedap kat Masjid Tanah
Yeay ! 






Ada suatu hari, craving ubi kayu
Balik kerja tepi jalan ada jual. Kita beli 3 ketul panjang besar
Balik rebus. Sambal bilis takde. Sambal sardin pun jadik lah





Roti sarang lebah beli kat vendor boutique, Misstamiss Boutique
Sedap. RM 8 untuk 1 pack tu. Tapi ni dah tinggal 3 ketol je tsk tsk





maggie's day at office
pakat lah, sorang bawak telur, bawak sayur, fishball
aku tukang masak. mihmihmih




semalam lepak pak putra makan roti nan dengan adik ku yang berdarah manis ittew
aku order garlic cheese naan. nyamamamamam




adikku yang berdarah manis ittew order butter garlic naan




ayam tandoori




dan favs ku butter chicken
indahnya hidup bersama lelemak




kerja kat rumah sekarang
menepek sticker kat surah Yassin
Yaasin order kat FB Yassin Custome Made
Sticker order kat FB Doorgift Sticker & Tag Master
Baru siap menampal 600pcs. Ada lagi banyak menanti haaaaaa




Choki choki all time favs

Sekian jumpa lagi


lets klik !!

19 comments:

Dr Singa said...

sayangi lelemak kita!!!!

Kakzakie said...

Cik doc. tu jgn ikut kakak membina lelemak. Nak naik pelamin dik oii!
Tapi kalau tengok mana boleh tahan:)

Daddy Ziyyad said...

Seperiuk besar maggi! hahaha
Takpa, 2015...say no to lelemak! haha

Cinta Cinta said...

maggie tu yg tak tahan.. merenjes air liur.. huhuhu

fairus said...

mAGGI DAH JADI MAGGI KEMBANG JE..

Kayu Manis said...

mcm mna nk buang lelemak kt ketiak ni... keke
amboi memlm dtg sini terus lapor

Ain Noraini said...

Serupa ank kak ain yg kecik tu suka choki-choki
Sesakali k.ain pun tumpang sekaki jgk coklat tu..

Najib Ariyan said...

sama lah kita 2014 tahun kumpul lemak... ada berita baik dan ada berita tak baik tahun ni...

tapi dalam entry ni yg paling menarik ialan ubi kayu sambal sardin tu... nanges kalau dapat pepagi ngan kopi O... habis makan terlentang depan TV

Kayu Manis said...

p/s assalamualaikum lya
knor dh email..

LYAfrina said...

Haha.. sama la.. lya pom ketara sgt beetambah berat skarang.. dr 50kg ke 62kg.. ketara wehhh.. huhu.. nok kene diet smula ni. Tp tu la nafsu xleh tahan. Xpela.. slagi sihat.mkn je.. cuba jgn mlampau..

eelobor said...

alamak....ubi kayu lah. dah lama tak makan nie. dah la sekarang musim hujan. mesti seronok makan ubi kayu sambil menghirup kopi o pekat.... perghhhhh

gadisBunga™ said...

Saya juga kumpul lemak and i ehem lovin it? Hahaha!!

Ok. Balik kang nak makan megi! Itu pulak yang paling menarik dalam byk2 gegambo di atas. Hahaha

Ania said...

Salam kenal! Blongnya keren dan enak;)! Saya lihat bahwa Anda upload banyak foto makanannya. Apa Anda mau mengembangkan blognya lagi?
Kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya. Coba servis kami tanpa registrasi :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

ko pasal mentedarah hidup nyawa ko kan.. bile nak masak untuk aku lak.. haha

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

eh..sama la saya pun pencapaian tahun ni berjaya membela lelemak dgn jayanya ..hihi ....teringinya nak makan cheese nan tau ..sekali buka kat blog ni ada la pulak ..huhu nyumssss

~MaMa RX SToRYMoRY~ said...

Good news untuk peminat Bagelen, Pisang Bolen, Brownies KARTIKA SARI & Brownies AMANDA

A taste of Bandung right here in your town.You 'll awesomely love it.


Pick-up point area: Putrajaya, PetalingJaya, Bangsar, Setapak, Gombak, Kota Damansara.

Brownies ETA ✈✈✈ on 2 dec 2014

Yummy & Fresh from Bandung, Indonesia

Place order or grab our limited supply now. close order 27 Nov 2014.

WhatsApp/sms dazlina +60192633431

Http://mamarxstorymory.wordpress.com

Umi Nazrah said...

gila aku gila tengok semua makanan ni. hahaahahhhaha ^_^

makcikkantin said...

Hargai lah lelemak......sayang oooo, jangan di buang sesuka hati

thehealthinspector: said...

Lama tak makan kat pak putra..cepat le abis pantang. Ahahah

Salam kenal :)

www.thehealthinspector.wordpress.com