Monday, November 10, 2014

Casa Lagenda , Delicious Halal Chinese Cuisine in Melaka

Assalamualaikum

Family aku sangat suka makan, please see the body ye. Hahaha
Nak nak ayah aku tu
Manjang nak makan luar
Favs dia, chinese food dengan western food
Then last sabtu, aku stay dekat rumah adik aku, tetiba mama call cakap baba nak datang sini, nak makan
Hahaha u see sanggup tu nak datang jauh-jauh semata nak makan
Kalau aku rela aku mentido je kat rumah hahaha
Then mama tanya nak makan mana
Aku teringat kat taman lagenda ada chinese restaurant (halal) baru bukak
So ajak try kat situ




Casa Lagenda
Mula-mula dulu aku ingatkan hotel la, rupanya kedai makan





Bukak buku menu dia, boleh buat kau rambang mata like seriously
Menu dia bermacam-macam weyhhhhh
Gigirl keliru gigirl keliru nak order apa *gedik*





Hot Sour Shark Fin Soup @ RM 10.00
Matiklah pencinta haiwan kondem aku makan ni
Maafkan saya. Setahun sekali je -_____-




Teppanyaki Tofu @ RM 8.00
Sedap-sedap





Siakap 3 rasa beso gini @ RM 42.00
Sedap like seriously
Krup krap krup krap
Kuah dia pon sedap. Aku makan kepala dia hahaha sedap hoi sebab garing dia goreng
Habis aku kitai-kitai kepala dia




Baby kailan oyster sauce @ RM 8.00
Yang belakang tu baba punya 'must order' kalau makan kat chinese restaurant
Cantonese mee hoon @ RM 6.00

Both sedap !




Lemon Chicken @ RM 12.00
Sedap tapi lemon sauce tu manis sket




Total damage malam tu RM 99.60
Berpatutan kan harga dia
Makan banyak cenggitu. Untuk portion lauk-lauk kat atas tu, kitorang makan ber-5
Makanan sedap, harga berpatutan, environment bersih, masa menunggu pon tak lama, service bagus
Terbaik sangat ! Kami sukaaaaaaaaaaaa
Lompat bintang *sambil lelemak turut berlompatan*



lets klik !!

12 comments:

Kayu Manis said...

takpe lya masing2 bekerjakan..sesekali berhimpun satu keluargakan bagus erat hubungan tu...

sumpah knor tak pernah lgi mkn sup sirip ikan tu..sdp ke lya..cer blanja kak nor ni..lgi murah rezeki lya..hihi

fairus said...

Uiii.. Bestnya..

Kakzakie said...

Kalau kat JB ni memang tak dpt harga macam tu Lya... mahu-mahu 2 kali ganda tapi nak makan kena bayarlah juga betul tak...

Dah tahu sedap&murah lain kali boleh pergi lagi..

LYAfrina said...

semuanyer nmpk sedap2

Najib Ariyan said...

shark fin RM10 jer? murah nohhhh... bestnya ada tempat masih murah cengini... kalau tempat lain harus lah dah puluh puluhan banyaknya

mawar_berduri said...

pergh..makan menarik macam ni ..kat tempat pon best baru RM100...eh..o.k sgt ni ...

Aziela said...

Masa akak pergi dulu, diorang baru buka restoran sebulan jer. Tapi memang best kan....puas hati. Shark fin soup tu kami order 3 jenis dan share2. Semuanya sedap....yummmm

Daddy Ziyyad said...

hahahaha..betul la, nama restoren tu dah macam nama hotel...

shark fin soup tu tak rasa hanyir ke? saya tak pernah makan..:P

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

akak pun suka shark fin soup tu... tp tak pernah beli sendiri... tp pulun masa company annual dinner jelah... hihi.. semua nampak sedaplah lya menu yg lya order tu..

EzanIdris said...

wahhh tempting nya gambarrr. kita pon suka gak makan. kalau nak pergi tempat orang bende paling first search tempat makan sedap! wkakaa

eelobor said...

saya dulu pun suka gak mencuba tempat2 makan sedap. pantang tengok kat JJCM or sesaper yang buat entri tempat makan menarik, mesti rasa nak mencuba. tapi itu 2-3 tahun lepas la.... sekarang dah bersara. hehehehe

Azian Elias said...

sedap2 ye bagi yang suka chnese food.. akak kureng.heee.. paling2 suka yang sweet sour kot..

yang pending you enjoy..