Thursday, November 6, 2014

Safi Rania Gold

Assalamualaikum


Sekarang kan ada macam-macam produk kecantikan
Korang pilih je. Nak yang mahal, murah, ikut budget korang
Nak yang produk korea, jepun, indo, atau produk tempatan, semua atas citarasa korang

Aku dari dulu, memang pakai produk tempatan je
Harga yang berpatutan, tak diragui halal nya. Dan dalam masa yang sama, support produk tempatan

Dulu pakai Safi yang biasa je. Sekarang, yang lagi 3 tahun nak 3 series ni, aku tukar produk
Pakai Safi Rania Gold pulak
Harga memang berpatutan, mampu milik
Mula-mula macam nak tukar ke Gold ni, rasa macam, eh Gold, macam berumur sangat plak aku ni hahaha

Aku bersyukur sebab kulit muka bukan jenis sensitif. Maksud aku, sensitif yang memerlukan penjagaan dan sensitif pada produk-produk, Nak kene produk mahal ke kan baru ok. Syukur tak begitu. Kalau tak kempis poket mak hoi

Cuma aku ni, kulit berminyak sket. Especially tang hidung
Tapi hari tu masa teman adik aku p bridal, tokey bridal tu kata kalau berminyak banyakkan minum air je. Ok akan ku togok air berbotol-botol. Hehehe





So, dulu kini dan selamanya memang setia dengan Safi
Cuma tukar produk Safi je la. Tapi masih setia

Macam produk kat atas tu, aku rasa total harga bawah RM 150 kot
Sebab ada yang beli pek kombo. Ada yang beli satu-satu
Kalau ada promo pek kombo murah sket
Lagipun, kalau beli-beli barang, kalau kat Melaka ni, aku suka beli kat Pasaraya Tong Hup
Dekat je dengan office aku ni. Murah wey. Series. Macam semalam aku beli moisturizer kat Tong Hup RM 12.90 je, Dekat lain punya pasaraya, 16.90 kooo. Beza 4 hengget

Aku rasa, Safi patut bagi bonus sebab jadi pengguna tegar. Wakakaka
Yela tegar, takde cantik cam cek ta pon aku tengok. Cenggitu je gayanya hahaha



lets klik !!

11 comments:

Reddish Shop (Managed by Munas Global Enterprise 002180253-P) said...

Cik Ta in the making..haha

lovelywa said...

akak dulu pon pkai produk nih tapi lama2 tak nampak plak ape2 perbezaan dia wpon dah lama pkai..last2 bercerai jugak dgn Safi nih..huhuh

Yana Ujang said...

aku xpnh setia dgn satu produk! hahaha since sekolah mmg asek bertukar je..syukur gak muka jenis x kisah ku tonyoh apa pun...pasrah je muka..haha

cuma skrg dh mula nk setia..aku cuma pakai produk keluaran CNi or cosway je..len² klu org bg sample free ke produk free ke aku belasah je guna...kehkeh

Abang Bear said...

hahaha saya pun guna Rania Gold... bukan sebab faktor usia saja tapi kulit muka serasi...

Amanda Suria said...

Che ta wanna be la dear...hihihi...well lya nyer kulit xde problem kan...bagus betul...mcm akak ni pyh....

eelobor said...

lelaki ringkas jer.... bangun tido, mandi lebih kurang, pakai baju terus gi kerja. hahahaha

mawar_berduri said...

waa...lengkap ha ...lepas ni berseri-seri la macam Che Ta ye dak? hihi

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

rajinnya lya.. set lengkap haa...
akak memang tak rajin sgt nak belai muka... semedang je tak sempat.. kdg2 terlupa.. kekeke.. yg ada kat rumah hanya krim siang, krim mlm & sabun cuci muka je.. pastu bedak two way.. tu jelah yg akak dok pakai... hehe..

Cik Siti Hajar said...

kita pakai serum gold ni.. krim malam safi white kaler biru tu.. :)

fairus said...

Macam-macam 'gadget' orang pompuan ni.. Kalau saya ada minyak rambut dan deodorant dah cukup.. :)

LYAfrina said...

dulu mmg setia dgn safi rania gold..tp sjk lps eksiden..kulit truk sgt.. tpksa bukar produk dnars skincare