Friday, December 12, 2014

campur gaul lagi

Assalamualaikum




2 minggu lepas, hari sabtu, akak opis aku bawak sarapan ala-ala aidilfitri
Tengah hari baru aku makan. Sebab before tu busy sket
Sekarang akak tu kat wad, operate cyst. Saya doakan moga akak cepat sembuh !




Dinner bila tak ingat. Boring asek makan nasi
Pergi kepsi. Ada menu spaghetti ni. RM 5 je
Not bad sedap jugak





2-3 minggu lepas kot. Pergi jumpa tokey lembu. Kat Panchor
Depan rumah dia je kandang lembu nya
Uihhh wangi sangat bau uols ye

Masa ni pergi dengan mama, baba, pakcik, makcik, dengan busu




Balik dari rumah tokey lembu, pergi mamak. Dorang melepak berbincang pasal kenduri tu punya menu la lembu bape kilo daging nak masak untuk itu ini bape kilo tulang untuk itu ini zzzzZzzzZZzzzzz

Dah la masa ni dah nak 12 mlm ok. Esok tu mak keje uols
Punya mengantuk. Tak bleh pakai btol pencatit minit ni




Last week stay rumah adik aku. Pergi beli apa benda yang tak settle lagi
Balik, singgah makan kat Barkat Roti John Asli
Dekat dengan Giant Bachang tu
Hebat dah ada restoran uols

Kitorang order roti john 1



Dengan ayam golek separuh
Weee sedap




photo props dah siap
aku suka la buat benda gini mihihihii
idea photobooth dah ada. barang pun dah siap
tunggu hari nak setup je





hantaran baru buat 4. 1 lagi takde dalam gambo
simple sahaja. guna 1 jenis bunga je
riben untuk Quran tu tunggu sepupu aku balik adjustkan
tangan aku ni kalau buat riben, tak jadi riben, jadi ikat mati kang





semalam pergi sushi king
kawan aku la menyanyi2 nak makan tori karage don dia
selagi tak dapat selagi tu menyanyi
moh le. lagipun aku pun ada nak beli barang kat Daiso

Aku punya, Oyako Don
Nasi, bawang, telur, ayam dengan kicap manis
Sedap uols. Macam makan kat rumah
Dapat sekali miso soup. Tak sentuh pun. Tak rasa nak makan soup




si budak craving tori karage don dia tu
menyengeh dah dapat tu hah




nak cukup syarat. amik gak sushi 1


Minggu terakhir speed kene lebih sket
Minggu depan dah majlis
Hopefully semua berjalan lancar seperti yang dirancangkan
InsyaAllah



lets klik !!

10 comments:

Aziela said...

Barkat Roti John ni, akak suka lepak kat branch dia Pantai Puteri. Roti John dia sedap sikit kat situ, hihihi. Daiso tu memang susah nak keluar once masuk. Paling tak tahan, nak terus masuk GSC lepas tu...aihhh...

fairus said...

Sedap-sedap makanannya..

Yana Ujang said...

kfc ada spaghetti?? kena try niii...

insyaAllah takde aral smpi la aku wedding adik ko ye.. :)

Acik Erna said...

acik pun baru je makan ala ala aidilfitri ni Lya..siap rendang lagi..lama tak makan..rasa sedap pulak.

Kayu Manis said...

pnjang lebar n3 nya.. nmpk bz sungguh ye.. compom nk bt besar2 ni.. smbelih lmbu bgi.. saudara ramai nak bertndang nikan... alhamdulillah
anak perempuan kawin mmg gitulah, nakbt kecik, sanak saudara ramai ye ndakkk..
semoga semuanya di permudahkan dn berjln dgn lancarnya...

LYAfrina said...

makanan semua sedap2..
makin dekat majlis, makin bz..

Dr Singa said...

gambau makanan yang first tu orang jojor panggil lontong darat

makcikkantin said...

baru ni lah tau kepsi ada spegeti....

Najib Ariyan said...

roti john dan ayam golek?? hmmm tibai je laaaa... dah nama pun campur gaul kan...

Umi Nazrah said...

sedap nya semua makanan niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii