Monday, April 27, 2015

sedapnya mee goreng mamak dengan teh ais !

Assalamualaikum


Tajuk adalah psikosis
Takde kene mengena langsung
Hoi sedapnya teh aissss. Lama aku tak minum -_-

Diet alhamdulillah ok.
Sehinggalah.....
Semalam saudara dari terengganu datang. Dan bawa pulut panggang inti ikan, kuih bom pulut inti ikan
Pulut ok pulut. Oh tidakkkkkkk aku tewas !Tolong lah pulut panggang inti ikan tu all time favs ok. Kalau balik kampung, setakat 2 ketol tak main lah. Mesti lebih
Aku makan pulut panggang 2, bom pulut tu 2
Oiii tolong sedap gila. Merasa pas makan aku menyesal
Tapi sedap, menyesal pon tak guna waka waka eh eh

Habis lah hari ni aku puasa. Straight terus sampai jumaat. Puasa ganti terus. Bahana pulut
Habis sape suruh ko sedap sangat pulut panggang oiiiiii



Ni stock lunch kat office last week
Except lemon la. Lemon perah dalam air




Seminggu lunch ini je kau mampu
Aku tak. hahaha. Tapi nak train perut kononnyaaaa
Padahal terseksa aku colleague makan lunch kat pantry bau kari bau masak lemak bau itu bau ini. Dayum huh





Hari sabtu rajin sket masak la bayam masak air, letak fishball dengan tauhu kembong tu
Letak cili padi. Baru la sedap sket





Ingat lagi tak last year aku cerita sepupu aku amik anak angkat
Ini lah budak nya geram geram ituuuu
Dah nak setahun weyh. Time flies so fast
Sepupu aku amik before puasa tahun lepas. Ni dah nak masuk bulan puasa balik
Alhamdulillah she was in good care. Cuma tu la kecik halus je hah. Aku dokong ni, ringan je hoi. Tak lenguh langsung
Puting mesti sentiasa ada supaya dia tak melalak hahaha
Sorry aku takde pic lain yang lebih elok tapi aku tetap nak tunjuk gambo ini budak hahaha
Okebai



lets klik !!

13 comments:

fairus said...

PUAS KU CARI MEE MAMAKNYA TAK JUMPA.. RUPANYA DIET ERK.. BAGUS..

Kakzakie said...

Jgn salahkan pulut kalau dah tempted tu makan ajelah Lya haha... kalau kakak pun tak boleh tahan tengok pulut dah bergolek dlm pinggan:)

eelobor said...

mee goreng mamak nie memang sedap... tapi sekarang dah mahal sangat la. berpikir 3-4 kali nak makan kalo tak mengidam sangat mmg tak de nak nak makannya

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

usah kata lya.. akak pun takleh tolak pulut lepa dengan paung goreng tu.. dua2 peberet... tiba2 teringin pulokk... mana nak carik ni?? hahaha...

Malinda said...

iman kau tak kuat dik sama cam akak ni T___T hhahaha...comelnye dia mata besar dan bersinar2

Cik Siti Hajar said...

samalah kita.. mood diet.. heee

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

waa...t da nampak runcing muke tu .....good luck ye..chaiyok2

tiga lalat said...

Salam. Hee chomeyy ;p

Kayu Manis said...

Istiqamah ye..
Elakkan mkn mlm tau...


sayur tu nmpk sedplh..

Hanie said...

Selamat berdiet, chayok!!!
saya ni tak diet pun kurus tapi saya ada satu tebiat kdg2 mls nak makan. hihihi

wahida said...

weiiii muka ko dah kurus la nok...
serius ni...

berhasil nampaknya diet ko ni...
teruskan usaha...jgn berenti..aku support ko...

Amanda Suria said...

Besar dh dia eh.....wh dh nampak kurus dh tu ha....diet2 jugak tp kesihatan jaga tau

Dr Singa said...

kipidap
kipidap

you can do it..

* high faif *