Wednesday, May 27, 2015

baby boo, diet ke longkang

Assalamualaikum



my bff, ayu baru bersalin last week
yeay new baby !!




tomelnya iye
pandai bapak dia bedungkan





auntie bagi bedak-bedak pakai lelebih sket nanti nak gomol huuuuu



Ahad lepas tetiba baba dengan mama nak pergi Puchong
kitorang memang rapat sangat dengan sedara mara yang kat puchong ni
dah la diorang adik beradik semua pandai memasak ok
pitam wey kalau datang puchong keghoje makannnn je
masa on the way baba call diorang cakap tengah masak kari ayam hutan T_T




kau tak stress tengok meja hidangan begini 
kari ayam hutan, masak air petola dengan suhun, keli dengan cencaru bakar, air asam, sambal belach
i pitam plis i pitammmmm




nasi jangan sentuh plis. setakat ni berjaya 2 bulan tanpa nasi hahahaha gelak syaiton
so kita mulakan dengan cencaru bakar dan air asam yang pedas nak mampos tu
aku refill banyak kali ok air asam. cili padi semua aku tibai. sedap gilo pedas gilo nangisss
dah la tak boleh minum ais T_T






jangan percaya permulaan tadi
tengok akhirnya macam mana hahahahah
ohemgee sedap gilo mari nangis
so instead of amik 1 cencaru, lepas tu aku amik 1 keli. pastu amik 2 ketol ayam tu hahha
ok nangis sedap gila
air asam tu sedap kemain ok. merasa sakit perut aku lepas tu sebab bedal cili padi je 





dah kenyang, lepak kat pondok
melayan si kenit, "old mc donald had a farm..."




yang sorang ni dok main inaikan aku plakkkkk
suka hati korang la janji bahagia




lets klik !!

14 comments:

Kayu Manis said...

Tomei berbedung..

Kelaut ke diet..hihi
Lya pntg tgok lauk pauk..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Akak pun telan liur tengok hidangan lauk pauk tu Leya..
Sekali jer tu ter miss diet tu Leya sok sambung balik :)

Acik Erna said...

2 bulan dah tak mkn nasi ye lyaadui..rasa tak sanggup acik nak ikut lya diet

Yana MIB said...

kalau dh sedap tu belasah je...sakit pk kemudian...muahaha :p

anyss said...

assalamualaikum,
bestnya makan2 reramai...

Dr Singa said...

raya nanti jangan makan ketupat tau!!

Fai Nardir said...

Fai baru je lepas lunch ni.. tengok gambar makanan tu automatik jadi lapar balik... hehehe... semuaaa makanan nampak sangatttt sedap

Malinda said...

baby yg tomey2 sangat...akak tak penah makan hayam hutan...same ke rase dia cam ayam kampong? kira ko dah berjaya dengan sukses dik bila tak menyentuh nasik....bravoooo!!! ada yg cakap makan pedas2 pon bagos time nak kurus kan badan...ntah ke betol ke tak? =)

mawar_berduri said...

alahai ..melting tengok baby secomel ni :)

fairus said...

Aduh.. Terbukak blog ni waktu tengah hari pulak.. Nampak makanan terus double lapar..

LYAfrina said...

bam bam nyer baby..

huhu..dh terhidang dpn mata..x mampu menolak la

mun said...

uittt terliuq nengok ikan cencaru bakar..pebret tu...

Jueliza Jamani said...

comelnya anak...

Sha My heart said...

wah, comel baby. bergaya hamper.
Sedap makanan. dan paling best boleh main inai. Comel si adik yang tempekkan inai