Monday, May 18, 2015

Hari Belia Melaka @ Dataran 1 Malaysia, Klebang

Assalamualaikum

Lama tak jalan-jalan kat karnival sebegini
Tapi macam terpanggil plak nak pergi hari belia kat klebang ni
Klebang tu memang laluan wajib lah nak p kerja
Hari jumaat nampak dah setup banyak gilaa booth
Woah macam menarik je kan
So aku ajak adik aku pergi semalam
Sebab tak nak berpanas so dalam 11am aku dah ada kat sana
Sampai je terus hujan uols. Bagus.
Terus pergi kat khemah yang ada ring. Tengok budak silat baru sudah perform



geng silat




after silat, ada pertunjukan ular pulak
berani eh dorang. berebut-rebut crowd nak pegang ular
nama aku nak pegang, kirim salam la



budak ni lagi terror
dia punya gerak kepala tu pon dah macam ular aku tengok
ular senduk ni besar dan panjang ye. menggelinjang aku tengok
geli-geli. macam mana dia boleh cium ular tu. gila terror
baik aku cium ayam mak aku je




lepas tu ada show muay thai pulak
hensem uols abang muay thai
matik lah feeling tasa silah nak pakwe muay thai




makcik kakak-kakak berpoco-poco
kelas yuu. poco-poco di iringi lagu dangdut siap gelek
tapi memang bagus dorang ni. step seragam je semua
group lain berterabur jugak. akhirnya mereka juara





adik aku tengah line up beli takoyaki
gila hazab lama okey tunggu



kakak dah jadi naga berapi tunggu adik line up beli takoyaki
payung rainbow baru beli kat booth proton sebab hujan kekdahnya
last-last aku pon malu nak berpayung macam over je dari jauh nampak payung aku haks !





deretan stall dugaan namanya
lotsa foods dan bau mak aihhhh
bau nasik hayam, bau mee sup, bau goreng pisang
boleh amukan lalu sini




tapi aku cheat jugak ye bedal takoyaki mihihihi
matiklah pas makan menyesal
oh dunia memang kejam  T_T





game apa ntah tak tahu





seronok je tengok budak-budak ni main dam ular




pipi sebakul





food truck




ye food truck lagi
lalu sahaja mampu   T_T
hidup memang tidak adil !




ok baik pergi menggedik jap




aku dengan iron man memang tak boleh dipisahkan




taraa !!
i love u iron man 




lets klik !!

12 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

haipp..jgn dicium ayam mak tu kang jadi putera Raja susah pulak nak buat pilihan nak dok istana ke nak duduk kat Melaka lagi? hahahhaha :P

Malinda said...

napeee akak tak tahu??? T___T mesti jam la kat klebang semalam....nasib pi bandar lalu bukit rambai kalau tak mesti berjangut menempuh jam....huhuhu

Kakzakie said...

Kakak yg tengok pun rasa letih Lya. Makanan yg pasti menggoda sana-sini:)

Kayu Manis said...

Haha memandai jer kta dunia kejam..
Dia yg mkn tk henggat dunia..


asyifa mustaffa said...

Tang tgk mkanan tu la yg tak mmapu rasanya... bahaya ni.... ddk c2 rasa smua bende kut nk try mkn..bkn nk tgk acara apa yg ada...:)

Daddy Ziyyad said...

Takoyaki tu sedap tak? Berbaloi tak beratur panjang? Hahaha

nur anis said...

apa kejadahnya nak cium ular,.. idok la teman nak cium...

aishah nin said...

bestyeeee g karnival...

eelobor said...

huhuhuhu....ingatkan ada tomoi. rupanya cium ular lepas acara silat

LYAfrina said...

tringin nk ada pic kat instant photobooth tu.. cantik

Sha My heart said...

suka pasir pantai

mafizah said...

Kita boleh dapatkan senarai homestay di kawasan Klebang yang murah di Melaka berhampiran lokasi pelancongan di Bandar Hilir dan Klebang sila lawati;
http://www.homestaymelaka.com.my atau http://homestaymelaka.worldheritage.com.my

Begitu juga bagi INDAH Kembara Apartment & Hostel Klebang merupakan penginapan apartment dan hostel murah untuk rombongan di kawasan Klebang dan Bandar Hilir, Melaka boleh lawati http://www.indahkembara.com