Monday, May 4, 2015

makan sihat katanya

Assalamualaikum

Ingat nak update pergi big bad wolf masa cuti labour day tu
tapi nanti lah
sebab aku tengok ada pic makanan
so update makanan dulu hahaha

makanan aku sekarang sangat membosankan like seriously
but what to do kan
redha gitew haha

weekdays paling-paling rajin aku buat salad bodoh je
salah bodoh pada aku is salad + steamed broccoli + cherry tomato + bit of thousand island + sprinkle salt and pepper
itu kalau rajin la
kalau malas makan buah je . that's for dinner la
kalau kat office, kunyah buah je
rabbit sangat. snack buah, then last week baru beli cereal bar
seriously makanan diet mahal ok
pitamm
lepas tu sekarang malam before sleep minum lemonade
lemon sebijik dan air suam 200ml
fuhhh masam nak mampoih. merasa pagi masuk jamban 

then last week puasa je lah
berbuka minum soy drink dengan kurma 2 bijik
pastu around 8pm ++ makan buah2 la
tapi tak lapar ok. clap clap clap

tapi kadang2 telan liuran jugak teringat goreng pisang. huahuahua
ish sedapnya
tapi last week cheat jugak sebab bos belanja makan kat ramada plaza hotel mihihi

weekend rajin sket masak-masak




weekend menu
ikan cencaru sumbat bakar
sambal tumis kosong letak bawang besar potong je
tumis pakai minyak jagung. makan macam tu je. takde cicah kicap ke apa ke





weekend menu
rebus air suhun dengan sawi
tak pedas tak selera. add on sambal tumis kosong





snack orange and grapes





kuini. belakang rumah aku tengah lebat buah kuini
kawan-kawan yang dekat dapat la merasa
yang jauh tengok je eh hihi
tapi jenis-jenis mangga ni tak boleh makan selalu
kalori tinggi sket antara buah-buah yang lain (sumber tak sahih hahaha). dan a bit manis




last week jalan-jalan kat tesco jumpa cereal bar ni
mahal sket la -_-
beli la buat lunch / snack





habiskan stock grapes
lepas ni tak boleh beli dah
buah-buahan yang manis sila kurangkan





weekend menu
siakap stim limau masam menggila ikut tekak aku. so orang kat rumah kene ikut tekak aku ngahahaha
bahan-bahan main campak ikut suka hati

siakap sekor
bawang besar + bawang putih + halia  + cili padi + cendawan + lemon 
garam + pepper + sesame oil + olive oil
kukus sampai masak






dah siap makan dengan sayur campur
heaven. menu weekend memang sedap

hari lain ikat perut puasa
ok tengok gambo lapar -_-



lets klik !!

13 comments:

Amanda Suria said...

Alahai...kenapa mcm teruk sgt diet tu?

eelobor said...

saya sekarang pun suka buat entri pasal makanan. balik kampung bercuti banyak yang nak diceritakan pasal makanan, tapi mood lak takde. hahahaha

Daddy Ziyyad said...

dah berapa kg hilang? :P

Hanie said...

peh... menu diet awk menakut kan sy.. hehehe.. xpe2 chayok2.. moga mendapat berat yg diinginkan.

Mysara Ab Rahman said...

Kak klu kte nmpk makanan, mmg xmmpu dtahan dh..terliur hbs! Tu yg berat snang je dh naik cpt 4kg ha..sob sob

Kayu Manis said...

Tgok mknan kt sini terliurlh jwabnya..
Kuini blkg rmh...bestnya...goyang2 jer pokok tu ye...hihi

knor mkn skli sehri utk diet..mlm mkn buah jer...

nur anis said...

saya pun ikut lapo...
tapi pagi-pagi ni rasa nak bantai nasik lomak sambal bajir tambah ayam goreng berempah.. perghhh..

Kakzakie said...

Sebenarnya makan buah dan kurma khususnya memang buat kita tahan lapar Lia...

tiga lalat said...

Salam .Hee sedapnya mamam buahan segar dan sehat ;p

Malinda said...

dik ikan cencaru sumbat ko tu kenapa nampak sangat mengoda???

Dr Singa said...

boleh berbaju kebaya laaa raya ni!!!

amsran said...

semuanya membuka selera..hee follow blog cik adik...

Simply Remedies said...

buah kuini tu if buat shake mesti sedap kan..tambah protein powder or yoghurt and ice