Tuesday, June 30, 2015

juadah berbuka campur aduk

Assalamualaikum

Bulan puasa ni paneh ya rabbi kan
Kalau pergi site tu, ya Allah panasnyaaa rasa nak berguling dalam sungai je
Memang gone pantang minum ais bulan puasa ni. Haus tak boleh tahan punya
Macam mana la yang kerja kat dalam buat bangunan tu kan
Kita pergi site setengah hari je rasa nak pergi 7E beli milo tin sejuk tu hah
Ini kan kerja pagi dari petang kat site tongah paneh
Dugaan sungguh lah hai

Ok. Mari check out menu memasak 
Ada hari rajin. Tapi banyak hari malas dari rajin la hahaha
Macam di kata. Bulan puasa ni konon lagi kuat diet
Memang tak ye. Seminggu main turun gram je    T__T




Ada budak office jual sambal garing ni
Ok2 lah tak pedas sangat 




Ni hari sabtu. Mama buat sup tulang. Pastu aku tambah sayur mayur fish ball fish cake telur puyuh dan telur kembung lalu terjadilah mihun sup tulang di makan dengan kicap cili

Add on tauhu sumbat dan popia sardin mini semua buat sendiri no beli beli




Menu berikut tak hengat hari apa :



pindang ikan parang. mama nak masak lemak ikan parang sebenarnya tapi aku bising hahaha
so aku tukar masak pindang kikikiki





Sambal peria telur




Sambal telur hancur





Sayur goreng jawa adik buat




Ni menu hari ahad:



My forever favoritas terung berlada




Paprik ayam




Ikan parang goreng
Besar plak ikan ni patut aku belah lagi 2 tapi malassss




Popia ketam cheese


Makan ratah lauk je ye
Jangan lupa diri plak puasa ni. Padahal ada la gak beberapa hari lupa diri hahahahaha
Masakan di rumah adalah terbaik
Tak payah berpanas berlaga perut kat bazar yang Ya Allah ramainya umat
Klebang jam macam watdehel ok bulan puasa ni
Otomatik route perjalanan pulang bertukar. Lalu jalan kampung celah sawah. Tak nak redah jammed bazar tu

Okebai.


lets klik !!

12 comments:

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

dalam banyak2 tu akak terliur kat sayur goreng jawa tu....feberet tuu...

Malinda said...

tik...tik....tik...tu bunyik efek ailio jatuh kat laptop....hahaha...semua lauk2 tu memikat hati harap ko bertabah selalu :p

fairus said...

Paling suka sambal goreng.. Makan begitu saja pun sedap.. Nyum.. Nyum..

Daddy Ziyyad said...

Hmmmm...
Tengah fikir antara menu2 tu, yg mana saya nak tiru lagi...
hahaha

Kayu Manis said...

Bikin kecur ni...
terung sambal mmg kesukaanku dik...
mls mmg mls...mls juga ni

anyss said...

assalamualaikum,
masak simple pun sodapppp

aizamia3 said...

Dah petang cenggini tengok makanan, tergugat seh.. hehehe..

eelobor said...

dah lama tak makan sambal telur hancur.... nak request ngan wife la utk berbuka puasa esok

mawar_berduri said...

pergh bestnya dapat berbuka ramai-ramai ni berdua nak berbuka pun tak berapa nak semangat ...huhu

wahida said...

sedapnyaaaaa terung berlado...feveret aku gak tu...
nnt nak buat gak la...

makcikkantin said...

Hadoiiiii.....pindang yg paling memikat :)

Hanie said...

paling memikat hati ialah terung berlada... my fav ni... (^_^)