Monday, July 13, 2015

Kuih Raya 2015 Part 1

Assalamualaikum

Tahun lepas sebijik kuih raya pon tak jalan
Tahun ni pon masa mula-mula poyo gak cakap malas nak buat
Last-last buat jugak
Sebab adik-adik aku ada, boleh bagi arahan sket hahahaha
Aku jadi supervisor je la sambil dok kilat-kilat kuku lalalalaa





Choc chip cookies
Resepi : Cik Mat Gebu





Red Pearl Cookies





Bunga Dahlia
Resepi: Cik Mat Gebu





Kuih Gunting


Sekian. Bakal bersambung kalau rajin



lets klik !!




11 comments:

fairus said...

Biskut Choc Chip tadi tu ingatkan belacan.. :) Sekali tengok bebetul, rupanya biskut da..

Kayu Manis said...

Byk tu lya....
kita 1 pun nan hador...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

rajin lya buat kuih raya.. akak tahun ni tiba2 dtg angin R.. mengukis gakla semalam dpt 3 jenis aje. bukan sebab rajin sgt.. tapi kesian kat kakak dini nanti kot2 nak bwk balik asrama.. dah terbuat tu.. boleh bwk blk umah mertua sekali... hihi..

Hanie said...

waaa.. seronoknye dpt buat biskut raya. kite ni belum sempat2 lg. tah2 tunjuk jew. hehehehe

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Malinda said...

hahaha....hamboiii ko dik sambil kilat kuku ko ye...sume nampak menarik tertarik sekut2 raya ko dik...dalam taknak buat berjenis2 gak dah siap ye...buat ramai2 memang best meriah...selamat hari raya dik maaf zahir batin

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Boleh cuba resepi biskut-biskut ni.

eelobor said...

wowww...banyak jenis jugak tuh

CintaHati Lina said...

Pandai buat tak pa jg.. ni saya langsung kuih tunjuk2 jg la jawabnye... last minit beli jajan kerepek2 jg..

wahida said...

bestnyaaaaa...nampak sedap kuih2 ko nok...especially choc chip tu...
tak pernah umur hidup aku buat kuih raya nok...haha...
tunjuk2 sudah..itu pun beli 3 jenis je...huhu...

LYAfrina said...

banyak gak..kite smua tunjuk2 aje