Monday, July 6, 2015

misi bubur lambuk

Assalamualaikum

Eeee minggu depan dah raya 0_o !

Ok. Semalam mission masak bubur lambuk.
Masak anak beranak je
Nak bagi jiran-jiran, sedara dekat-dekat, rakan taulan (gitu rakan taulan tau)
Patut lepas subuh tu tak tido la kan. Nan hado ye
Mata macam kene gam
Pukul 8 lebih baru bangun balik

Prepare bahan masak potong-potong segala yang perlu di potong
Start masak




Kalau baba punya pattern, dia suka la letak halia muda banyak-banyak
Ni tak cukup lagi hokeh
Lepas tu baba suruh potong lagi
Kentut-kentut kau makan bubur kitorang hahaha




Hoi menduga sangat bau kau ye

Di dalam bubur terdapat daging, udang basah , udang kering, carrot, kentang, kacang gajus, fish ball dan lain-lain tak hengat




Siap-siap packing pulak




Dapat 100 bekas alhamdulillah




Aku tukang tabur daun bawang/sup dengan bawang goreng ni
Mak haiiii bau kauuu 


Lepas zohor start mengedar
Pastu sampai ke petang hokeh
Petang p rumah busu kat krubong
Singgah bazar krubong sebab kat rumah memang tak masak hape melainkan bubur je




Aku tengok air katira ni rasa nak terjun dalam balang ni (walau tau tak muat)
Panas ya rabbi
Pastu beli untuk aku hahaha. Sodap weh tak manis sangat pon
Adik aku sume beli sorang 1 air
Merasa masa berbuka sorang sebungkus hadap depan-depan hahaha




Harus la aku makan jugak kan
Kau gila nak tengok je
Makan dengan sambal hitam sedara aku bagi
Woihhh sedap kau pedas gilo
Menitis air mataku



lets klik !!

10 comments:

Amalina Hussain said...

sambal hitam tu menggoda tekakku..heehehe...

fairus said...

Awal-awal pagi bukak blog tengok bubur lambuk.. pergh.. terliur.

Malinda said...

sepanjang ramadhan ni belom lagi merasa makan bubur lambuk T__T nak mintak cam dah terlambat je....kikiki...takde la akak gurau je...tak berapa gemo sgt benonye tapi lepas tengok bubur ko ni duk terus akak tetibe teringin pulokkk....manakan ku carik??? di masjid ka?? ;p

mawar_berduri said...

perghhhhhh...untung sgt ni siapa dapat bubur lambuk tu ..banyak kot bahan dalam dia..nengok gambau pun dah tau yummmylicios nih..hohoho

wahida said...

Alhamdulillah...misi bubur lambuk berjaya sudah...besar pahala korang agih2kan utk jiran tetangga..semoga kamu semua terus dirahmati Allah...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

dugaan sungguh dah petang2 ni nampak bubur lambuk Lya ni... sabar jelah.. hihi...

Kakzakie said...

Banyaknya ganjaran diperolehi
100 bekas tu Lya. Sukalah yg dpt foc tu kan:)

makcikkantin said...

Kebetulan...makcik pun buat bubur lambuk , kat sini kita sebut kanji, versi makcik lah,

eelobor said...

tahun nie tak merasa lagi bubur lambuk.... huhuhu

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)