Monday, August 10, 2015

jalan-jalan balik kampung part 2

Assalamualaikum



as usual balik kampung breakfast mesti pergi pasar payang beli kuih




dan wajib ! me favoritas apam balik paso payang omnomnomnom




while makcik di rumah prepare laksa
oh em gee sedapnya kau laksaaaaa




hoi sedapnya




aku rasa aku je balik kampung beria beli apam balik
woii sedapnyaaa kenapa jauh sangat balik kampung je dapat makan




limau i donno nama apa kulit hijau but manis
sekilo 10 hengget pingsan 




petang lepak pantai depan kampung makan haiwan celup tepung
di sini panggil ICT - ikan celup tepung




ikan tak tau apa nama celup tepung dan sos pedas manis




daun bayam celup tepung olso nice




kampung me love
excuse babat di tiup angin nan kencang




4 beradik. lagi sorang kerja so tak ikut




3 ketol adik-adik




tapak sulaiman yang geli-geli sebab rasa dia bergerak that bulu-bulu tu
memang bersepah kat pantai belah sini




jalan jauh ke hujung pantai nak naik atas batu




cantik kan kampung iols
filem gunung ledang rasanya ada shoot kat sini




kat sini best mandi air dia suam-suam
nak lagi masa ni hujan. sejuk gilaaaaaa


lets klik !!

9 comments:

Kakzakie said...

Bahagianya mak-ayah tengok anak-anak senyum lebar semuanya
Terengganu memang lubuk makanan sedap.
Laksa kuih putih tu kakak suuukaaaaaa tau!

Malinda said...

kahkahkah....hadoiii la dik sakit perut akak ketawa pagi2 ni....jgn risor dik akak pon banyak gak babat disekitar perut tu...lawa gile kampong ko sume best nak2 part makan2 tu...mengeletor babat akak tengok tau... ;p

Kayu Manis said...


masih diet ke dik....?

lps rayalahkan...
teruna sorang jer ye..untunglah teruna tu

mun said...

bayam goreng tepung tu nampak sodaaapp sgt... nyumm....

nanti email kat mun alamat yer.. mun nak pos kad kawen.. :)

siti_doraemon85@yahoo.com

nur anis said...

syok wehh.. laksa...ikan celup tepung..heavennyaaaa!!!

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

rindu makanan kat sinun... lama tak balik kampong sana...
sib baik baru je mkn laksam homemade... hihi..

Lee said...

Hi Fazleatul, nice pics....saua suka tengok tu food pics, all look so delicious. And thats really a beautiful beach.
Have fun and simpan sayu lagu dalam hati.
Lee.

AkuSeorangTraveler said...

waaa cantik pntai tu :)

Hanie said...

cantik kawasan pantainye..