Thursday, August 13, 2015

kuantown

Assalamualaikum

3 hari je kat kampung
sabtu gerak. bukan balik melaka terus
stay 1 night kat kuantan. sebab ada attend wedding 



sebelum gerak pagi tu p breakfast somewhere kat chendering
nasi dagang gulai ikan aye




forever favs pulut panggang



then terus gerak. singgah dungun dulu attend wedding kat wakaf che lijah



with tuan rumah




food spread. nasi putih, kari daging, ayam goreng, solok lada, kacang panjang goreng dengan hati pedal. delicious woi

then terus gerak ke kuantan. 2.30pm ++ sampai kat second wedding
kat dewan UIA
my sissy dengan hubs dia dah tunggu kat situ




my sissy ibuuuuuuu

dah kenyang kat weds situ, pergi hotel
we stay somewhere at beserah




after rehat tido a while, petang cari makan lagi
woih seriously since raya diet memang ke laut dalam
petang makan kat mok na, tg lumpur





as usual, makan haiwan celup tepung lagi
tapi dah petang sangat, haiwan lain dah habis
ada ikan je
dan lain-lain, satar, kopok lekor, laksam dan bla2 tak hengat




after maghrib berderas keluar semula dengan 2 ketol adik
nak cari my bff house which tinggal kat kuantan jugak. sungai soi
dia share location, mencari lah kita
alhamdulillah waze sangat behave. betul2 sampai depan rumah haha
there my bff, dilla. dia pindah kuantan ikut suami. lama dah tak jumpa
sampai dah ada dila's junior




auntie with dhiya zafira rose.
so cute dan so easy going sebab ramah betul dengan semua orang
mulut menceceh je geram tau

lepak rumah dila sejam lebih gitu, baba call tanya mana nak dinner
makan again -_-
so we decide go to ana ikan bakar petai je lah

weols sampai dulu and pilih ikan and order dulu siap-siap



kenapa dah banyak sangat enterframe ni
nak tunjuk dia order teh ais gelas beso lettew




ikan aji-aji 3 rasa




ketam telur masin




udang butter




pari bakar petai





sotong tepung
dan ada lagi 1 tak masuk pic. ikan tanda bakar petai jugak




maka berakhirlah our short trip
esok paginya gerak balik melaka dah

next sambung short trip lagi, pergi pontian. lalalalaa





lets klik !!

8 comments:

Amanda Suria said...

semua makanan tu memang heaven la....sedapnya...malas la nak fikir diet

Kakzakie said...

Ke Pontian?
Kg kakak tu Lya.
Jumpa bapak kakak tak? Hihi...

Malinda Ismail said...

Ape ni dik akak tak puas hati sangat ni....kejap gambo engkau tetiba gambo makanan sedap pastu gambo ko lagi tetiba makanan sedap balik....cam best je balik kampong ko ni di penuhi dgn makan sedap....hahaha...nanti sampai pontian kim salam manja2 kat mak mentua akak ye 'hajah saodah' aka 'odah gelang' ....hahaha....mati la kalau mak mentua den tahu :'p

Aziela said...

La....ikan patin kat kuantan x try ke Lya? Sedap dikkkkk...

Puan Wawa said...

Ya Allah, sedapnya pulut panggang..:)

salaam jumaat, wawa singgah n follow #721..:)

Hanie said...

peh... makanannya.. memang boleh kelaut ler diet.. mmg nampak sgt menyelerakan. puas berjalan yek..

Kayu Manis said...

Emmmm
lprrr terus dtg sini...

fairus said...

Eermmm.. Sedapnya.