Tuesday, August 25, 2015

short break in kukup - Restoran Asli Mualaf, Asam Pedas Asli Pontian

Assalamualaikum

Ok setelah berpenat lelah memecah sedikit lelemak di Taman Negara Johor Tanjung Piai , kami telah dipelawa oleh family adik ipar aku untuk lunch asam pedas dekat pekan pontian. Di mana kakak beliau kerja di situ sebagai tukang masak, dan kedai itu adalah family bisnes keluarga mentua kakak beliau. Nampak tak explanation panjang. Tak paham sudah. Hahahaha




Restoran Asli Mualaf, Asam Pedas Asli Pontian
terletak di pusat perdagangan pontian
nampak bank islam, masuk simpang bank islam tu
sampai hujung nampak tangki air. kedai dia end lot




asam pedas pari
oiii sedapnya aku hadap ni je
daun kesum fresh tu menambah kesedapan




asam pedas kepala jenahak
pon sedap
tapi aku lebih concentrate kat pari lalalalalaala




udang butter





sotong goreng tepung, telur dadar dan kangkung goreng 
sotong tu sedappppp




adik ipar den
ye dek memang sedap

so pada orang pontian atau yang nak datang pontian, iolss suggest makan asam pedas kat sini
memang terbaik dari ladang wa cakap luuuu
sila order asam pedas pari. sedap hoiiii

oh ye ikan pilih sendiri kat depan. 
harga tak pasti sebab orang belanja hahahaha
eh kau gelak pehal -_-

sekian, tamat short break in kukup



lets klik !!

9 comments:

Malinda Ismail said...

Inshaa Allah lepas ni kalau balik kg kompom akak pi carik kedai makan ni....tapi nak tanye asam pedas tu cukup tak pedasnye? Tahu2 jelah orng melaka ni sume nak pedas2 je...kikiki

Hanie said...

kuah mcm dh sesuai dgn jiwa, kalau pedas n kick blh try ni. hehehehe

nur anis said...

nasib lah perut dah kenyang.. kalau tak haru jugak tengok gambar makanan cenggini

Kakzakie said...

Kakak pernah juga makan di sini Lya
Asam pedas dgn kita mana boleh pisah...:)

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

wow.... kecur air liur tengok asam pedas.....

Kayu Manis said...

Sodappp asam podeh...den suko yo...

Ummul Azkee said...

sedapnye asam pedas..my favourites...kecur tgk...slm perkenalan dr saya..www.housewifearts.blogspot.com

Dr Singa said...

insap tak esok harinya..?
kehkehkehhhh

aizamia3 said...

kalau ai.. sedap dan confirm tersandar kekenyangan tapi lepas tu nyesal berat badan naik balik.. hehehe..