Thursday, August 20, 2015

short break in kukup - taman negara johor tanjung piai

Assalamualaikum

Sesudah morning walk di kampung nelayan air masin tu, kitorang pergi pulak ke taman negara johor tanjung piai

sangatlah dekat dengan rumah adik ipar aku tu
dulu masa adik aku bertandang, kitorang pergi tapi tutup
now, bukak, tapi nak ke globe yang betul-betul penghujung benua asia tu pulak tutup
haiyooooo

tak apa. kita jalan-jalan burn fat lagi (burn ke uols)



RM 5 per entry. warga emas RM 3 kot lupa dah





sepanjang jalan dalam taman negara ni banyak signage macam ni
macam-macam ayat 




gigirls gigih amik gambo
baba dengan adik ipar aku dah jauh ke depan




mama yang excited nampak pokok bakau minyak




superman adik ipar tolak baba yang naik wheel chair
gigih ok. dah lah jalan dalam ni ada yang macam nak naik bukit, nak turun bukit

oh ye bagus ada wheel chair. free pulak tu
kalau tak baba cakap nak tunggu luar je
good service clap clap




mama kemain laju pose kalau nak amik gambo hah





see. tutup -_-
globe penghujung benua tu kene masuk dalam pagar tu







us. tak cukup korum. adik bujang takde



seketol di hujung sana



2 ketol puler



my sissy ibu




mama dan nonot di samping akar pokok bakau paling tinggi di situ




cuzzy didi yang rajin follow weols
tempat siput ni sepatutnya tak boleh turun. tapi takde orang. baba pulak nak tengok camne rupa siput tu. didi volunteer nak turun lalalaa




amboi. takpe kasi can





disebabkan hari ahad, johor kan kerja
memang takde orang pon time ni. ada la dalam 3-4 group je
bergambor sakan depan ni kikikiki





gigirls generation





yours truly


to be cont....




lets klik !!

13 comments:

gadisBunga™ said...

sampai jugak akhirnya! hehehe. tapi sayangnya tutup pulak nak ke paling hujung tuuu~~~!!!

Mashitah Mamat said...

seronoknya..

eelobor said...

banyak juga tempat yang boleh di lawati kat sana yer.... mungkin kurang promosi atau pendedahan.

fairus said...

Bestnye jenjalan dengan family.. Ayahnya kenapa tu, pakai wheelchair?

Kakzakie said...

Never alone sebab kadang banyak monyet-monyet tau Lya. Nasib Lya baik tak ada 'mereke' yg dtg kacau-kacau.

Kayu Manis said...

Rajin berjln luas pemaandangan..
knor suka duk rmhhh...

aizamia3 said...

bestnya.. kite tak sampai lagi kat situ..

Nora Karim said...

nampak best pulak tempat ni... eh gambar tu semua cantik2 la... gambar2 mama paling win... pandai bergaya! suka tengok.. hehehe

Malinda Ismail said...

Sini pon akak tak penah sampai....hadoiiii banyak nye tempat kat johor ni akak tak penah jejak lagi....kene amuk pada cik boss ni....tak bole jadi....hahahaha

Nooraini Ali. said...

masuk hutan mcm best jerr, dapat rasa udara segaaaqqq tu.

nur anis said...

seronoknya tengok pokok-pokok hutan gini..

Dr Singa said...

hujung kat globe tu dah tak bloeh masuk dah??!!!
haiyaaaaaaaa

Dr Singa said...

dah tak boleh masuk dah ke kawasan globe tat hujung tu?!
kenapa?
dah mendap kah?

[ lupa.. rasa tadi macam dah komen .. tak pe lah.. komen lah sekali lagi..]