Monday, August 17, 2015

short break in Kukup

Assalamualaikum

Last 2 weeks pergi kukup
Family mentua adik aku jemput datang kenduri
Kira short break la jugak ni. Dapat berjalan ke johor mihmihmih
So sabtu 8 ogos tu around 2pm gerak ke kukup




driver pama of the day
lagi 1 kereta adik-adik ku di belakang




hello pontian
my second time being here. first time tu masa bertandang adik aku last year


Around 5pm sampai sana
Kitorang lewat actually kenduri after zohor macam tu
Kan sabtu aku keje. Dah sebok nak ngikut kene la tunggu iols wiwiwiwi



laksa johor nyiamamamamammm
payah dapat ni, nak buat sendiri tak pandai kau
air katira oh super love




second round, burasak and friends
friends: asam pedas pari, rendang ayam, sambal goreng paru, masak lemak nangka
hoi gemok sampai tua sia-sia diet kau




we stayed 1 night in pontian garden hotel. dekat pekan pontian
best malam-malam lepak sini betul-betul tepi laut
kedai makan pon banyak

to be cont..




lets klik !!

12 comments:

Malinda said...

wah!!! my cik boss home town...sedapkan laksa johor makan kat negeri johor....hahaha...feel dia lain macam...akak ada resepi laksa johor nanti akak buka kitab resepi yg ntah mana akak sumbat...sedapkan makan burasak lawan asam pedas...

NEKCIK said...

nampak title Kukup tu terus singgah..x sempat beri salam...tulah kampong nekcik Aini...burasak tu pun makanan keluarga kami..memang tak pandang ketupat.

hamizah che mat said...

Jalan2 luas pemandangan gitu 😜 hehe

Kakzakie said...

Kampung kakak ni Lya
Best kan.. nyaman terasa
Tapi kampung kakak belum sampai pekan Kukup lagi
Berdepan dengan Kukup Golf Resort baru kg kakak.

Kayu Manis said...

Dh sampai kukup, ada naik bot tak...sambil carimikn segarrr..
perut dh bunyi ni....

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

Terliur akak tengok laksa johor & burasak & geng tuh.... adududu.... lama dah tak mkn laksa johor... nak buat mcm tak berapa rajin + kurang mahir... mcm best je kat pontian tu ye... dekat ngan laut... syoklah tgk gambar...

wahida said...

weiiiii, teringin aku nak makan burasak n friends tu weiiii...

eelobor said...

tengok gambar makanan terasa nak ke sana juga. sebab saya jenis yang suka mencuba pelbagai jenis masakan dari tempat2 yang berbeza

Nor Marshaliza Shaidan said...

FAV sy ni laksa johor dgn air katira
Sedappp

Jemput singgah blog sy SPORTING MUMMY

mawar_berduri said...

Laksa Johor memang win

yoorin melacolea said...

kak yoorin org johor.. tp x pernah pon makan laksa johor dengan burasak tu..hahaha..sebab kami org jawa.. burasak tu org bugis tak silap.. pontian memang ramai org bugis..

Dr Singa said...

laksa johor dan katira..
konferm johor 180%!!