Thursday, September 17, 2015

Selamat Menjalankan Ibadah Haji Cikton & Pakcik

Assalamualaikum

Last sunday kita berkonvoi dan berkampung kat Tabung Haji Kelana Jaya
Menghantar cikton dengan pakcik nak menunaikan ibadah haji
Cikton adik pada baba. Omak sedaro den. Pakcik is suami cikton

Kita semua gerak dari melaka exactly after zohor



my cheeky co-pilot yang bising je mulut dia




good girl. ni lah anak angkat sepupu aku tu
dah besar kan. dah setahun 3 bulan
dulu melalak je kerja dia tak nak kat orang
sekarang dah ok




makanan banyak btol kitorang bawak boleh jamu semua orang kat situ gamaknya hahaha
dari melaka, kitorang bawak nasi arab, ayam bakar, dalca, sambal tomato tu. semua baba order
takde koser ye nak masak-masak
sedara mara yang puchong bawak nasi impit, rendang ayam, rendang daging, kuah kacang ayam, bihun goreng, kueytiow goreng
hambek ko banyak gila
orang khemah kiri kanan tak payah terkejut sangat la. see the body ye hahaha





keje kitorang sepanjang nak tunggu cikton dengan pakcik masuk pukul 9pm tu makan makan sembang makan makan sembang makan makan sembang dan begitulah seterusnya







hamboi tak mengagak ye aku makan
tak payah tanya lah progress diet aku memang dah kelaut kelongkang kelombong segala





yours truly dengan pakcik dan cikton




ni sebelum cikton dengan pakcik masuk dalam
flight diorang pukul 1am kalau tak silap




sedih ok salam-salam
bak kata kawan aku, aku ni muka je sombong tapi hati tisu hahahaha
biadab sangat statement tu

selamat menunaikan ibadah haji cikton dan pakcik
semoga selamat pergi dan pulang
diberi kesihatan yang baik sepanjang berada di sana
Amin... 


lets klik !!

6 comments:

Kakzakie said...

Biasa kalau yg menghantar saudara utk menunaikan ibadah haji meamng macam tu Lya. makan-makan tak berhenti. Ada juga yg tak tertelan especially anak-anak yg kena tinggal..

Moga ibadah haji dipermudahkan dan dpt haji mabrur..

Malinda said...

laaaaa...kenapa tak ajak akak join ikut anto mak sedara Lya nak pi mekah ..kalau la akak tahu memacam makanan ada ni mesti laju je akak polowwww....hahaha....meriah nye memacam menu...nasi arab sampai satu tong...kikiki...nangis akak tengok....wuwuwu....semoga ibadah haji makcik dan pakcik sedara Lya dapat di sempurnakan dengan mudah...selamat pergi dan selamat kembali

Nora Karim said...

Moga selamat pergi dan balik cikton n pakcik.... moga mendapat haji yang mabrur... jaga diri... (eh macam pakcik makcik kita pulak... huhuhu)

co-pilot tu cute sungguh! (^_^)

fairus said...

Semoga semua jemaah haji kita mendapat haji yang mabrur dan selamat pergi dan pulang.

sudipVSsenduk said...

Moga segala urusan Cikton dan pakcik dipermudahkan dan kembali dengan haji yang mabrur... Amin


lepas ni mesti ko asik tenyeh inai mekah je kan..

anakHajiMuaai said...

Salam aidiladha.. Semoga cikton n pakcik dkurniakan haji yanh mabrur insyaAllah